mam problem
napisałem sobie funkcje która mi wyświetla formularz:
wszystko jest zapętlone i bardzo wolno mi chodzi
do każdej godziny pobierane są nowe dane z bazy
co w rezultacie powoduje iż cala strona na localhoscie potrafi sie ladować ładne kilkanaście sekund
jak to zoptymalizowac aby sie wyświetlało szybciej??
function wyswietl_formularz_dzienny() { ?> <?php $pokaz=new dane(); //od poniedziałku do piątku wyświetlaj to if ($id_dnia>=1 and $id_dnia<=5){ for ($i=$godzina; $i <=20; $i++) { if($i>=10){ ?> <form action="zapisz_dzienny.php" method="post" > <table border=1 > <tr> <td>Godzina wejścia: </td> <td><?php <td><?php $pokaz->sprawdz_kto_wszedl($i)?></td> </tr> <tr> <td>Instruktor:</td> <td><?php $pokaz->pokaz_trenera($id_dnia, $i); ?><input type="hidden" name="trener" value="<?php $pokaz->pokaz_trenera($id_dnia, $i); ?>" size="2" /> </td> <td rowspan="2" > <table border=1> <?php //pętla tworzy 20 imputów for ($a=1; $a<=2; $a++) { ?><tr><?php for($b=0;$b<=9; $b++) { ?></tr><?php } ?> </table> </td> </tr> <tr><td>Usługa</td> <td><?php //sprawdzamy czy istnieje rekord w bazie $sprawdz=$pokaz->sprawdz_czy_juz_bylo_wejscie($i); ?> </td></tr> <tr><td colspan="3"><input type="submit" name="Wyslij z godziny <?php $i;?>" value="Wyslij z godziny <?php echo $i;?>" /> </td></tr> </table> <?php ?> </form><?php } } } // wyswietla sobote i niedziele else { for ($i=$godzina; $i <=16; $i++) { if($i>=10){ ?> <form action="zapisz_dzienny.php" method="post" > <table border=1 > <tr> <td>Godzina wejścia: </td> <td><?php $pokaz->sprawdz_kto_wszedl($i)?></td> </tr> <tr> <td>Instruktor:</td> <td><?php $pokaz=new dane(); $pokaz->pokaz_trenera($id_dnia, $i); ?> </td> <td rowspan="2" > <table border=1> <?php for ($a=1; $a<=2; $a++){ ?><tr><?php for($b=0;$b<=9; $b++){ ?></tr><?php } ?> </table> </td> </tr> <tr><td>Usługa</td> <td><?php $sprawdz=$pokaz->sprawdz_czy_juz_bylo_wejscie($i);?> </td></tr> <tr><td colspan="3"><input type="submit" name="Wyslij z godziny <?php $i;?>" value="Wyslij z godziny <?php echo $i;?>" /> </td></tr> </table> <?php ?> </form><?php } } } }
a to rezultat funkcji