Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]początki z php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciekawy30
Witam.
Dopiero zczynam przygodę z php. jestem prawie całkiem zielony. NA początku interesują mnie dwie rzeczy. w jakim programie pisać skrypt (wiem że można w notatniku), ja jednak ściągnąłem notepad ++ wszystko dobrze tylko, że nie wiem jak mam zrobić żeby zobaczyc to co zrobiłem. słyszałem że musi być jakiś specjalny program. jesli tak to jaki?? drua sprawa to jak napisać kod abym na stronę (ramę) miał podzieloną na trzy części. Mianowicie po lewej stronie miał menu, w środku informacje ogólne a u góry ma byc animacja flashowa. Wiem że dla niektóych te pytania są śmieszne i proste aleja naprawdę nie wiem jak mam ruszyć do przodu.
maniekl2
Notepad ++ sam używam i polecam.
Jeżeli chodzi o sprawdzenie tego co zrobiłeś musisz mieć jakiś serwer na komputerze (np. apache) lub np. na http://boo.pl. To jest akurat płatne ale są też bezpłatne.
Jeżeli chodzi o tą ramę to poczytaj o divach.

A tak po za tematem to na początku miałem te same problemy co ty smile.gif
Zosiek
Polecam na localhost VertrigoServ albo postawienie Apache, PHP, mysql, phpmyadmin osobno na kompie (mogę pomóc jak by co bo sam tak mam biggrin.gif )
230005
A ja polecam zainstalowanie xampp - zero konfiguracji - instalujesz i śmiga. Pliki wrzucasz do htaccess/twoj_folder, do baz danych ma phpmyadmina, nigdy nie miałem z nim najmniejszych problemów. Co do ramy, to polecam zerknąć na jakiś kurs html css smile.gif.
batman
Witamy.

Odpowiedzi na zadane pytanie znajdziesz w następujących tematach:
Najlepszy edytor programisty
Serwer
Kursy
Najczęstsze błędy

Temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.