Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] cachowanie slota
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
stachuf11
witam
chcę cachować akcję i templatkę np listy/listynowe ,gdzie w templatce listynoweSuccess.php całą templatkę mam w slocie
co wpisac w pliku listy/config/cache.yml , aby slot był cachowany?
Cos z dokumentacji o cachowaniu nie mogę wyłapac wątku, wpis poniższy w listy/config/cache.yml chyba nie jest prawidłowy
  1. listynowe:
  2. enabled: on
  3. type: slot
  4. with_layout: true
  5. lifetime: 86400
  6.  

pozdrawiam
Stachu
Pr0100
pokaż kod
destroyerr
Dlaczego uważasz, że wpis jest zły? On ustawia cache dla Twojego szablonu listynoweSuccess.php, Ty chcesz ustawić dla slota. Z tego co wiem to w dokumentacji nie mogłeś tego znaleźć bo tego tam nie ma. Może lepiej zrobić partial, cache'ować cały szablon, albo skorzystać z cache'owania fragmentu. Nie wiemy dokładnie co chcesz uzyskać więc rady tylko ogolne.
stachuf11
oki więc kod jest taki, w module strona mam akcję reklamatop
kod templatki reklamatopSuccess.php tej akcji
  1. slot('topmenu1');
  2. // dalszy kod ................
  3.  
  4.  
  5. end_slot();

następnie w templatce aplikacji front layout.php mam wpis
  1. if (has_slot('topmenu1')):
  2. include_slot('topmenu1');
  3. endif;
  4.  

i na koniec w akcji start modulu strona wywołuję ten slot tak jak wiele innych jesczcze slotów

1. $this->getController()->getPresentationFor('strona', 'showtopmenu');
  2.  
  3.  

cały kod, ale tą akcję reklamatop i jej templatkę chciałbym zcachować, bo ciągle to samo się pokazuje, ale podana wczesniej konfiguracja pliku cache nie powoduje cachowania tej akcji gdy jest ona wywołana jako slot, tak jak podalem w kodzie wyżej

ostatecznie zamieniłem akcje w których były sloty na components, i jest ok
dziekuję serdecznie za podpowiedz
pozdrawiam
Stachu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.