Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problemy z sessiami pod Vista
Forum PHP.pl > Forum > PHP
elmozaur
Witajcie.
Napisalem system logowania ktory po veryfikacji wprowadzonych donych umieszcza w sesji zmienna.
Ta zmienna jest odczytywana w index.php i na tej podstawie system wie czy user jest zalogowany czy nie (normalna sprawa).

Calosc pod systemami XP dziala sprawnie i bez klopotu natomiast osoby ktore testowaly to pod Vistami informowaly mnie ze czasem z jakis powodow system nawet po 1 min pracy potrafil konczyc sesje i przenosic do ekranu logowania.

Czy ktos mial podobne problemy z sesjami pod Vista ?
Moze sa jakies inne rozwiazania nie uzywajace sesji ? (cookie , zapis w bazie itp questionmark.gif?)

za informacje dziekuje i pozdrawiam
Grzegorz
Wiktor P.
Inne rozwiązanie to tabele tymczasowe w bazie danych.
A problem również i mnie dosięgnął.
Nie wiem, czy to ma związek z Vistą czy konkretnymi wersjami przegladarek (mam Vistę jakby co).
FF każe mi się logować dwa razy, a Chrome trzyma sesję nawet jak zgaszę przeglądarę.
Włączam potem znowu, a sesja nadal istnieje w Chromie.
Fifi209
Cytat(Wiktor P. @ 5.10.2009, 15:24:36 ) *
Nie wiem, czy to ma związek z Vistą czy konkretnymi wersjami przegladarek (mam Vistę jakby co).

Ustawienia tych przeglądarek.

@topic

Masz na obu systemat dokładnie ten sam serwer? Tą samą wersję php etc.? Jest tak samo skonfigurowany? Pliki mają takie same uprawnienia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.