Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] POST wyswiatlanie w sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kielich
Witam

Mam formularz wysyłam postem na drugiej podstronie przypisuje zminnna z form do sesji i wyswietlam.
  1. $_SESSION['na']=$_POST['nazwa'];

Mój problem polega na tym ze musze wyswietlac na bierzaca wpisze i jest, wróce do formularza wpisze i jest nastepne a mi sie ta sesja ciagle nadpisuje próbowałem również zrobić to tak:

1. $_SESSION['na'][$za]=$_POST['nazwa'];
  2. $za++;

czekam na pomoc z gory dzięki
MateuszS
  1. if(!isset($_SESSION['za'])) {
  2. $_SESSION['za']=$_POST['nazwa'];
  3. }
  4.  

o cos takiego chodzi?
jasin
To spróbuj:
  1. $_SESSION['na'][]=$_POST['nazwa'];

W ten sposób będą dodawać się kolejno dane z $_POST.

A jak próbowałeś z inkrementacją $za to pamiętaj, żeby była zadeklarowana globalnie. Bo za każdym razem, gdy wywoływany jest skrypt przypisany do formularza to może się zerować ...
kielich
no raczej nie chodzi o to poniewaz nie chce sprawdzac tylko przypisywac cały czas wpisywana zmienna z formularza do miennej sesyjnej ;/

Twój przykład nie działa również.

No nie działa jakos moze jeszcze jakies propozycje (działające tongue.gif smile.gif
L0rd
a tak?
  1. if (!count($_SESSION['cos'])) {
  2. }
  3. $_SESSION['cos'][] = $_POST[imie];
  4. var_dump($_SESSION['cos']);

jeżeli pomogłem prosze o pkt
kielich
Nie wiem czy wiesz ale nie powinno sie uzywac session_register co za tym idzie musiałbym miec właczone register_globals a tego nie chce.w php 6 juz tego nie bedzie wiec ... wile razy juz musiałem juz rozwiąac taki problem no ale teraz nie wiem jak ....
L0rd
niby dlaczego nie?
kielich
nie no oczywiscie ze mozna
ale lepiej np tak
  1. $_SESSION['zmienna'] = 'tu wartosc';

a jeszcze lepiej to tak:
  1. global $zmienna;
  2. session_register('zmienna');

ale nie o tym mowa ... co mam zrobic aby rozwiac mój problem (pewnie banalny )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.