Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] zacinanie się formularza po północy
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
stachuf11
witam
dziwne zjawisko, nie wiem jak się dobrać do tego
zainstalowany projekt na home w symfony 1.2.4, ogólnie wszysko działa ladnie, ale taka sprawa

gdy w apps/front/config/settings.yml mam ustawione

1. all:
  2. settings:
  3. cache: off

to działa ok, a gdy ustawię cache: on, to po północy, czyli zmianie daty jak wywołuję front.php/trecs/new
pojawia się biała strona, po wyczyszczeniu cache już wszystko jest ok aż do następnej zmiany daty, ale co dzień po północy czyścić cache - to nie jest zabawne

przy front_dev.php/tresc/new wszystko jest ok,
na lokalnym serwerze xampp pod windowsem nie ma tego problemu
może dodam że przy akcji new usuwam część pól formularza w lib/form/trescForm.class.php

jak zdiagnozować przyczynę skoro w dev nie mystępuje problem a na front.php występuje
dr4ko
Wyraźnie jest jakiś problem z wygaśnięciem cache'u. Przy _dev jest wszystko ok bo prawdopodobnie masz wyłączone cache'owanie w trybie deweloperskim.
destroyerr
Zrób środowisko staging, jego konfigurację znajdziesz sobie sam. Wtedy po północy dowiesz się co jest nie tak.
stachuf11
w trybie developerskim włączyłem cachowanie 2 tygodnie temu, myślalem że zobaczę błędy, ale nic takiego się nie dzieje, pracuje poprawnie, a w trybie produkcyjnym biała strona
destroyerr
Szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć. Ramki w trybie dev pokazują się normalnie? Jeśli działają normalnie, to włącz logowanie dla środowiska produkcyjnego i zobacz gdzie się wysypuje, a następnie przeprowadź dupczenie.
stachuf11
sprawdze jutro rano, dzisiaj zrobilem ustawienia i wyczysciłem cache, nastepnie uruchomiłem aplikację w momentach, gdzie sie zacina
teraz czekam do rana i zobacze
napisze jutro
pozdrawiam

zrobiłem konfigurację stading, i w tej konfiguracji pracuje poprawnie, nie ma żadnych błędów, a w produkcyjnej wersji
właczyłem logowanie, i dalej sie zacina po pólnocy
destroyerr
W takim razie analizuj logi, albo je pokaż. Mamy do czynienia z problemem niełatwym do rozwiązania, kiedy ma się mocno ograniczony dostęp do informacji.
stachuf11
jeśli środowisko produkcyjne nie robi pliku z logami, co trzeba ustawić aby robiło ten plik ?
destroyerr
W pliku settings.yml dla środowika produkcyjnego należy włączyć logging_enabled.
stachuf11
mimo że właczyłem w settings.yml logging_enabled: on dla środowiska produkcyjnego, plik front.log w katalogu log nie powstał, a front_dev.log powstaje, więc coś chyba nie do końca gra, na razie odpuszczam ten problem, chyba będę musiał przebudować formularz aby ten problem po wygaśnieciu cache-a rozwiązać, ale odkładam na później, musze się przełączyć na inną sprawę
dziękuję wszystkim za podpowiedzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.