RaRu
16.10.2009, 13:23:18
Witam,
mam nadzieję, że ktoś już spotkał się z takim problemem i będzie umiał mi pomóc.
Po podczepieniu biblioteki swfobject.js do strony i odpowiednim osadzeniu flasha na stronie, wszystko się ładnie wyświetla i wygląda jak najbardziej w porządku. Problem polega na tym, że w momencie kiedy klikam na menu aby przejść do podstron na których znajduje się osadzony przeze mnie flash, to przy przełączaniu witryna strasznie "mruga" (znika na chwile, tak że widać tylko tło, przeładowuje się i dopiero po takim "mrugnięciu" pojawia się wywoływana podstrona. W przypadku wywoływania podstron, na których nie ma osadzonego flasha, to wczytują się one szybko i ładnie (bez żadnego chwilowego znikania i mrugania).
Może wiecie jaka może być przyczyna tego stanu rzeczy, dlaczego swfObject tak się zachowuje w przypadku podstron, na których jest wywoływany flash. Będę wdzięczny za za pomoc.
P.S. testowałem to na dwóch wersjach tej biblioteki: 1.5 oraz 2.2, w obu przypadkach to samo.
pozdrawiam i dziękuję za pomoc,
Burned
16.10.2009, 18:37:21
Zależy jak mruga, bo to chyba normalne. Pokaż kod.
RaRu
17.10.2009, 12:09:10
Witam,
dzięki za zainteresowanie, jednak tak jak napisałeś to dosyć normalna przypadłość z tym mruganie. Teraz się nasuwa kolejne pytanie, czy jest jakiś inny sposób na osadzenie zgodnie ze standardami flasha na stronie, aby witryna nie mrugała ? czy być może jest to już przypadłość, z którą trzeba się pogodzić i tyle...?
dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
erix
19.10.2009, 21:10:26
Podejrzewam, że to może być związane z mechanizmem wtyczek, na co za wiele nie poradzisz. Animacja nie jest renderowana przez silnik przeglądarki, tylko wstawiany jest uchwyt dla wtyczki.
Ale zacznijmy od tego, pod jaką przeglądarką to zauważyłeś. No i najlepiej by było, gdybyś zalinkował do konkretnej strony.
RaRu
27.10.2009, 12:45:47
Witam,
dziękuję za zainteresowanie tematem. Testy wykazały, że opisane przeze mnie mruganie strony mieści się jak najbardziej w normie, jeśli chodzi o wykorzystanie biblioteki swfObject.js
Pozdrawiam serdecznie,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.