Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dreamweaver cs4 dla programisty php?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
cleancut
Witajcie,

Jak dotąd używam PHPEdit, jednak czeka mnie zakup programów graficznych i zastanawiam się nad zestawem Adobe CS4 z tytułowym Dreamweaver'em. Stąd moje pytanie, czy owy program zastąpi mi z powodzeniem obecny PHPEdit. Czy ktoś z was używa / używał tego programu i jak się w nim odnalazł, sprawdziłem wersję demo, i wg moich spostrzeżeń jest to program bardziej dla grafików, którym to daje możliwość w łatwy sposób pocięcia swojego layoutu. Może jednak się mylę. Czy są jakieś porządne wtyczki/rozszerzenia do tego programu aby wspierał php'a?

Z góry dziękuję za pomoc winksmiley.jpg
varez
osobiscie nie polecam dreamweavera, to nie jest platforma do php moim zdaniem. jak wspomniales bardziej sie nada dla grafika czy kogos nieobeznanego z kodem (uzywal go jeden z grafikow w miejscu gdzie pracuje).
adobe ma dobre i slabe produkty, dreamweaver to ten slaby
Wykrywacz
Fakt że nie do PHP, ale chyba nie miałeś styczność z DW, skoro twierdzisz że to słabe narzędzie winksmiley.jpg
varez
tak, pracowac nie pracowalem w nim, choc cos tam na jego temat wiem.. dziwi mnie tylko ze jako ulubiony 'program do php' 70% osob wskazuje dreamweavera (w/g ankiety na jakiejs wielkiej zagranicznej stronie - pare miesiecy temu widzialem)
potreb
Cytat(varez @ 22.10.2009, 06:53:10 ) *
osobiscie nie polecam dreamweavera, to nie jest platforma do php moim zdaniem. jak wspomniales bardziej sie nada dla grafika czy kogos nieobeznanego z kodem (uzywal go jeden z grafikow w miejscu gdzie pracuje).
adobe ma dobre i slabe produkty, dreamweaver to ten slaby

Pracuje obecnie na studio CS4, ma wiele ciekawych rozwiązań i nadaje się dla każdego programisty, najlepsze w DW jest dołączanie do edytowanego pliku, plików które są w include lub require smile.gif Dosyć szybko działa, z kodowaniem nie ma problemu, bardzo dobra platforma do php, html, css.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.