Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CodeIgniter] Zwracanie rekordu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
szarobury
Witam,
napisałem skrypt skracania urli w CodeIgniterze. Nidy wszystko ok, ale... na localu mi działa ok. Wrzuciłem na serwer pod domene pega.pl i... nie chce się przekierowanie wykonań, wrzuciłem pod inną domenę na tym samym serwerze i... działa.
Co może być nie tak?

Do czegoś doszedłem, CI zwraca tablice z rekordami w postaci obiektu - ok. ale na domenie pega.pl zwraca pustą tablicę - czemu?!

edit:
mam coś nowego:
zwracam id za pomocą:
Kod
$id = $this->uri->segment(3);

okazuje się, że segment 3 jest pusty (czemu?!), a segment 2 zwraca mi nazwę funkcji w ktorej znajduje się cała operacja
phpion
Cytat(szarobury @ 20.10.2009, 15:33:43 ) *
Do czegoś doszedłem, CI zwraca tablice z rekordami w postaci obiektu - ok. ale na domenie pega.pl zwraca pustą tablicę - czemu?!

Bo CI ma problemy z pracą pod 4-literowymi domenami. Ot taka jego przypadłość.

PS: bez jakiegokolwiek kodu (nawet szczątkowego) nie można powiedzieć nic mądrzejszego. Może spod pega.pl starasz się łączyć z bazą z innego serwera, na którym to zabronione są połączenia z zewnątrz? Pewnie otrzymałbyś błąd... Może więc register_globals? Ciężko powiedzieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.