Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem z Apachem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
simon111
Witam wszystkich.

Mam problem z moim programikiem. Otóż napisałem dosyć duży kod w php (posiada 4300 linii kodu i przesyła między stronami od 525 do 2100 zmiennych :/). Niestety przy próbie odpalenia tego pliku w przeglądarce wyskakuje mi błąd serwera apache. Używam w tej chwili aplikacji KrasnalServ (dla niej mam też napisaną bazę danych połączoną z tym plikiem). Niestety aplikacja jak widać nie wyrabia. Bardzo proszę o poradę w tej sprawie. Jaką aplikacją powinienem zastąpić "Krasnala" tak, żeby mi uciągła ten kod...

Z góry dziękuję za wszelkie porady i sugestie, czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Simon111.

PS. Do wampa nie mam zaufania bo wieszał mi się co po chwilkę, a na krasnala zawsze mogłem liczyć, aż do dziś sadsmiley02.gif
Berg
Ja osobiście polecę xampp'a ale to i tak nic nie da. Zamiast zmieniać serwer powinieneś poważnie pomyśleć nad optymalizacją skryptu - jeśli skrypt wywala Ci się przy jednym wywołaniu na localhoście to na zewnętrzny serwer nawet tego nie warto wrzucać, chyba że chcesz mieć blokadę konta. Przeleć skrypt profilerem i poszukaj wąskich gardeł dla aplikacji winksmiley.jpg
kielich
pokaz bład albo zainstaluj WebServa albo instaluje apache php wszystko osobo
erix
Jeśli nie wymagasz interakcji z użytkownikiem, to pomiń demona serwera i odpalaj skrypt bezpośrednio w interpreterze (vide: parametry polecenia php).
simon111
Jeśli chodzi o błąd to jest to błąd w stylu: "Wystąpił problem z aplikacją apache.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty".

Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem, ale udało mi się rozwiązać problem. Przełączyłem się w krasnalu z obsługi PHP4 na PHP5 i teraz wszystko działa smile.gif.

PS. Tak z czystej ciekawości, dlaczego nie chciało działać na PHP4, ktoś ma jakiś pomysł?
Spirit86
Cytat(Berg @ 24.10.2009, 14:12:46 ) *
Przeleć skrypt profilerem i poszukaj wąskich gardeł dla aplikacji winksmiley.jpg

hmm, z ciekawości spytam, co to za aplikacja? Nigdy jej nie testowałem, chodzi Ci o to:

http://www.semdesigns.com/Products/Profile...HPProfiler.html

pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.