Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css]Wszystkie np <input> oprócz tego z np id="a"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
b_chmura
Witam
Przyznaje się bez bicia...
Jak w css zapisać by któryś ze stylów odwoływał się do wszystkich przykładowych inputów oprócz tego który ma id="a" bądź class="a".

W ogóle może macie link to jakiegoś poradnika gdzie jest wytłumaczone jak stosować <,>,<<?
wookieb
Kod
input
{
//
}

Podstawowy kurs css się kłania
b_chmura
Czytanie ze zrozumieniem się kłania

"Jak w css zapisać by któryś ze stylów odwoływał się do wszystkich przykładowych inputów oprócz tego który ma id="a" bądź class="a"."
batman
Takie rzeczy to tylko w Erze winksmiley.jpg
Poczytaj w specyfikacji CSS3. Jednak musisz mieć świadomość, że nie zadziała to na większości przeglądarek.
wookieb
Racja racja sorry smile.gif. Nie ma takich selektorów.
Jeżeli chodzi o > itp http://www.w3.org/TR/CSS21/selector.html#child-selectors i niżej

// UP A jednak są tylko, że malo gdzie działają smile.gif CO oficjalnie oznacza, że "nie ma" tongue.gif
Spawnm
Tak więc daj dla wszystkich
  1. input{
  2. ///...
  3. }

a dla jednego
  1. #myid{
  2. //inne
  3. }

smile.gif
b_chmura
yhym, tak wiem Spawnm jednak chodzi mi konkretnie o input submit.
Chce za jednym machem zmienić border i background wszystkich inputów ale żeby submita nie ruszyło (został windosowski).
Na to jakieś lekarstwo macie?
batman
Nie da się tego zrobić i nie będzie można przez wiele lat - nie dlatego, że jest to trudne, tylko dlatego, że na rynku cały czas są przeglądarki, które takich selektorów nie wspierają.
Najlepszy sposób, to dodanie atrybutu class do wszystkich elementów, które chcesz zmienić. Ewentualnie możesz pobawić się z javascript.
skowron-line
@b_chmura wiem że w tytule tematu jest tag [css] ale może warto dynamicznie dodać class -y do elementów za pomocą JS w którym sobie rozpoznasz czy type to submit.
Burned
CODE
input[type="submit"]
{
/* style */
}

Nie zadziała w IE6, ale można łatać JS'em.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.