Od ostatniego czasu co mi pomogliście trochę czasu upłynęło, sporo się nauczyłem, ale nie na tyle by rozgryźć poniższy problem.
else if ($_POST['kat'] == '10-11-E') { if ($_POST['imienazwiskoon'] && $_POST['imienazwiskoona'] && $_POST['klub'] && $_POST['miasto']) { $query = "INSERT INTO kat2 (imienazwiskoon, imienazwiskoona, "; $query .= "klub, miasto, kraj) VALUES ('".$_POST['imienazwiskoon']."', '".$_POST['imienazwiskoona']."', '".$_POST['klub']."', '".$_POST['miasto']."', '".$_POST['kraj']."');"; } }
Chodzi oto, że w 2 linii mam 4 pozycje a powinno być 5 ( o dziwo działa). Brak jest " kraj ". Gdy dopiszę pozycję piątą to niczego nie zapisuje w bazie MySQL-owej
W innej pozycji mam jeszcze dodatkowo "st" i "la" i też działa. Powiedzcie proszę czy to w czymś przeszkadza, czy też nie. Czy powinno być dopisane?
else if ($_POST['kat'] == '12-13-C') { if ($_POST['imienazwiskoon'] && $_POST['imienazwiskoona'] && $_POST['klub'] && $_POST['miasto']) { $query = "INSERT INTO kat7 (imienazwiskoon, imienazwiskoona, "; $query .= "klub, miasto, kraj, st, la) VALUES ('".$_POST['imienazwiskoon']."', '".$_POST['imienazwiskoona']."', '".$_POST['klub']."', '".$_POST['miasto']."', '".$_POST['kraj']."',"; $query .= " '".$_POST['st']."', '".$_POST['la']."');"; } }
Nie chodzi mi oto, że jeśli działa to zostawić. Chcę wiedzieć czy to jest poprawne, czy też nie.