Mam do Was pytanie odnośnie Zend_Mail. Chciałbym wysyłać po więcej maili o takiej samej treści do wielu użytkowników za jednym razem. Doszedłem do tego, że jednym z optymalnych wyjść, przy dużym ruchu serwisu, jest wysyłka tego maila w BCC. Jednak tam pojawia mi się jedna niedogodność - otóż przy wysyłce mam możliwość podglądnięcia kto, oprócz mnie, otrzymał daną wiadomość.
$mail = new My_Mail_Fix("UTF-8"); $mail->setBodyText($tresc); $mail->setFrom($this->config->email_address,$this->config->email_from); $mail->addBcc($usersMail[$m]); } $mail->setSubject($title); $mail->send();
Klasa My_Mail_Fix dziedziczy po Zend_Mail funkcje: setFrom, setSubject, setBodyText i setBodyHtml. Próbowałem kombinować z funkcją $mail->addHeader('bcc' , '' , false);, żeby nie dodawało nagłówka bcc, ale wówczas w ogóle mail się nie wysyłał. Znacie jakiś sposób na ukrycie bcc ? Przeglądałem na szybko opcje (http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php) opisane w dokumentacji i również nie natrafiłem na sposób na ukrycie BCC.