Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wolontariat] ale dobrze płatny i na stałe :) hittu.pl
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Hittu
Zbieram grupę bojową do realizacji dobrze rokującego projektu Hittu.

Szczegóły i zgłoszenia na stronach hittu.pl
sowiq
Od jakiegoś czasu na forum zaglądam sporadycznie, ale widząc na mailu takie ogłoszenie postanowiłem (wbrew zasadzie niekomentowania ogłoszeń) przestrzec mniej doświadczonych Użytkowników forum.

Odnośnie tematu wątku:
1. wolontariat = za darmo
2. dobrze płatny != za darmo
więc wolontariat != dobrze płatny

Odnośnie oferty (http://coreteam.hittu.pl/):
Cytat
Zbieramy paczkę 2-3 osób (w tym grafika), potrafiących w kilka miesięcy stworzyć od podstaw serwis internetowy o złożoności Allegro

Cytat
Nie mogę pozyskać na ten cel również funduszy zewnętrznych, gdyż zawsze wiąże się to ze złożeniem szczegółowego biznesplanu...

Cytat
W związku z powyższym, wynagrodzenia jako takiego nie będzie (nieźle brzmi tongue.gif), ale... Za kilka miesięcy powstanie firma [...] Każdy z nas otrzyma w niej zatrudnienie z wynagrodzeniem oscylującym wokół sumy 10 000 PLN.

W skrócie (od końca, a co!):
3. Firmy nie ma, ale niedługo powstanie. I wtedy Ci zapłacimy. Na prawdę!
2. Jeszcze nie wiemy dokładnie co będziemy robili. Nie mamy (biznes)planu. Ale wiemy już, że z interesu będą zyski rzędu 10k zł na początek (na osobę).
1. Wydaje nam się, że 1-2 programistów może przez kilka miesięcy zbudować serwis pokroju Allegro.pl

Forumowiczom doradzam odrobinę ostrożności w kontaktach z tą 'przyszłą firmą' (ostrożności zresztą nigdy za wiele),
'przyszłej firmie' życzę powodzenia smile.gif

Pozdrawiam,
S.
Spawnm
Na 'poszukuję' można komentować smile.gif
Hittu
Cytat(sowiq)
...'przyszłej firmie' życzę powodzenia smile.gif ...

Dziękuję sowiq za życzenia powodzenia całego przedsięwzięcia smile.gif

Ja również doradzam, aby chronić swoje interesy i nie wchodzić w niejasne układy.
W związku z powyższym powinien kolega jeszcze zacytować:

Cytat(Hittu)
...I sprawa umowy. Oczywiście tworzymy ją w taki sposób, aby zabezpieczała interesy wszystkich stron...

Dodatkowo miałbym również uwagi na temat cytowania zdań wyjętych z kontekstu i robienia na ich podstawie podsumowań.

Cytat(sowiq)
...Jeszcze nie wiemy dokładnie co będziemy robili. Nie mamy (biznes)planu...

Doskonale wiemy co będziemy robili, ale nie chcemy ujawniać biznesplanu z uwagi na bezpieczeństwo projektu. Czytaj ze zrozumieniem...

sowiq, przestrzegać ludzi przed czychającym niebezpieczeństwem = wielki pozytyw.
Bombardować działania innych poprzez ukazywanie szczątkowych informacji i zabawa w rynsztokowe dziennikarstwo = mega negatyw.

Czasami jest pomysł i nie ma pieniędzy, zacząć wtedy trzeba inaczej. Przypomnij sobie jakie "banalne" problemy mieli twórcy naszej-klasy.
sowiq
@Hittu,
samo to, że odpowiedziałeś na mojego posta daje Ci dużego plusa w moich oczach. Jest tylko jedno małe 'ale'. Odpowiedziałeś tylko i wyłącznie na połowę drugiego punktu mojej wypowiedzi. W związku z tym zapytam jeszcze raz:

1. Czy rzeczywiście wydaje Ci się, że 1-2 programistów + 1 grafik może przez kilka miesięcy zbudować serwis pokroju Allegro.pl?
2. Skąd wyliczenie kwoty ~10 k / miesiąc / osobę?
3. Czy kilka miesięcy z pkt. 1 = kilka miesięcy zanim powstanie firma? smile.gif

Jeśli na pkt. 1 odpowiesz twierdząco, to ja śmiem twierdzić, że nie masz większego pojęcia o bardziej złożonych projektach, a z tego by wynikało, że w pkt. 2 jest wart tyle samo, ile tuskowa Irlandia.
Hittu
sowiq przyjacielu rolleyes.gif

Jeden zaangażowany człowiek, może w przeciągu 12-stu miesięcy stworzyć projekt, kod, grafikę i treść całkiem sporego serwisu. Fakt, że własne dzieci zaczynają mówić do ciebie "proszę pana", to inna sprawa smile.gif

Aż strach pomyśleć ile mogą zdziałać 3 osoby (+1) nawet z troszkę mniejszym zaangażowaniem.

Pozwolisz, że na tym zakończę zaspokajanie Twojej ciekawości, a Tuska do zespołu mi nie pakuj, bo popsuje nawet to, czego jeszcze nie ma... biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.