Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Tabela wyników (lvl) na stronie OTS'a
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Cazyoo
Witam, mam takie pytanie - czy jest sposób, jak tak to jaki na stworzenie tabeli wyników lvl graczy na OTS'ie (kliencie tibii)? Chodzi o to, żeby kod pobierał dane z gry (lvl i nick gracza) i uporządkowywał go od największego do najmniejszego (coś podobnego do tabeli wyników na stronie metin.pl). Chciałbym tylko zaznaczyć, że jestem zupełnie zielony w jakichkolwiek językach programowania i konstruowania stron... :/ bardzo proszę o pomoc, z góry thx smile.gif
Fifi209
Pobrać z bazy/odczytać z xml i posortować według poziomu i gotowe. 50zł i Twoje.
Cazyoo
Może znajdzie się jednak ktoś kto nie jest takim materialistą i pomógłby mi za friko?
Fifi209
Cytat(Cazyoo @ 17.11.2009, 18:56:12 ) *
Może znajdzie się jednak ktoś kto nie jest takim materialistą i pomógłby mi za friko?

Nie jestem materialistą kolego, jednak dział gotowce to nie tutaj. To jest czyjś czas, jeżeli myślisz, że ktoś za darmo Ci to zrobi to sobie daruj. Temat pewnie zaraz trafi do odpowiedniego działu.
Cazyoo
A jednak tak myślę, jest wiele osób, które bezinteresownie potrafią pomóc i ja już się z takimi spotkałem, a sam myślę, że też byłbym gotów na takie poświęcenie. Przecież dyskutując ze mną też tracisz czas, a jakoś nikt ci za to nie płaci... tongue.gif nie każdy od razu musi być takim egoistą jak ty...

A tak na marginesie to nie jestem żadnym, twoim kolegą -.-
bim2
Oj, przepraszamy Pana Cazyoo.
Proszę pokazać co Pan wykombinował, a Panu pomożemy. Bo przeciezjesteśmy od tego żeby pomagać. Nie bierzemy za to pieniędzy.

Jeśli jednak chcesz dostać gotowca, to kosztuje. Niektórzy udostępniają rzeczy za darmo ale no proszę Państwa ceńmy się. Wiedza kosztuje.

Tak więc czekamy na kod lub oferty pracy.

Pozdrawia uniżony materialista Bim.
Cazyoo
Pierdolę to forum i wszystkich was. Tanie dziwki! Sprzedasz mi się, szmato tylko za 50 zeta?! Wysoko się cenisz, hahaha, jak najtańsza dupa spod latarni. Tam oferujcie swoją "pomoc". Myślicie, że jedno jest forum? Znajdę gdzieś indziej pomoc, a wy dalej się sprzedawajcie za grosze! Narka i powodzenia, scyzoryki! A tak na marginesie, to nie jestem takim pozerem, aby brać gotowce, myślałem o jakimś nakierowaniu, na początku powiedziałem, że jestem zupełnie zielony w programowaniu, więc jakie, kurwa mam wam moje dzieło pokazać?!
Wicepsik
Cytat(Cazyoo @ 22.11.2009, 17:25:22 ) *
że jestem zupełnie zielony w programowaniu, więc jakie, kurwa mam wam moje dzieło pokazać?!

Liczą się chęci. Od Ciebie żadnych nie widać... każdy kiedyś nie umiał programować, ale inni mieli chęci by się nauczyć.
Fifi209
Cytat(Cazyoo @ 18.11.2009, 12:06:21 ) *
A jednak tak myślę, jest wiele osób, które bezinteresownie potrafią pomóc i ja już się z takimi spotkałem, a sam myślę, że też byłbym gotów na takie poświęcenie.

Owszem, pomagamy całkiem bezinteresownie - nie oznacza to odwalania brudnej roboty za kogoś.
Przecież dyskutując ze mną też tracisz czas, a jakoś nikt ci za to nie płaci... tongue.gif

Racja, lepiej skończę zniżać ten pułap, bo chyba loty za wysokie. Tak więc to będzie mój ostatni post w tym żałosnym temacie.
nie każdy od razu musi być takim egoistą jak ty...

Nie wiem dlaczego używasz słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia.
A tak na marginesie to nie jestem żadnym, twoim kolegą -.-

Przepraszam panie i władco.

Pierdolę to forum i wszystkich was.

"Ojejku, zalas siem rospłace"
Sprzedasz mi się, szmato tylko za 50 zeta?!

Nie się, tylko swój czas, który poświęciłbym na ten banalny "problem". No cóż, czytanie ze zrozumieniem się kłania - tego też dzieci tibii nie potrafią opanować.
Wysoko się cenisz, hahaha, jak najtańsza dupa spod latarni.

Widzę, że jesteś bardzo obeznany w temacie. winksmiley.jpg Każdy ma jakieś hobby, a że ty...
Tam oferujcie swoją "pomoc". Myślicie, że jedno jest forum? Znajdę gdzieś indziej pomoc, a wy dalej się sprzedawajcie za grosze! Narka i powodzenia, scyzoryki!

Oj to straszne, będziemy bardzo ubolewali z tego powodu. Miłego szukania.
A tak na marginesie, to nie jestem takim pozerem, aby brać gotowce, myślałem o jakimś nakierowaniu, na początku powiedziałem, że jestem zupełnie zielony w programowaniu, więc jakie, kurwa mam wam moje dzieło pokazać?!

Polecam zacząć od kursu php.
bim2
~fifi2009
Świetna odpowiedź! smile.gif Nie spodobało mi się tylko kreślenie "dzieci Tibii", bo sam gram i chyba "taki" nie jestem tongue.gif

Nie rozumiem takich ludzi. Straszy, że pójdzie na inne forum, jakby to kogoś obchodziło. Ludzie myślą, że nam płacą za siedzenie i pomaganie tutaj... Ehhh, szkoda mi ich.
Fifi209
Cytat(bim2 @ 22.11.2009, 19:02:43 ) *
Nie spodobało mi się tylko kreślenie "dzieci Tibii", bo sam gram i chyba "taki" nie jestem tongue.gif

Faktycznie, napisałem zbyt ogólnikowo. Jednak miałem na myśli dzieci nie potrafiące: poprawnie się wysłowić, czytać ze zrozumieniem. Jeżeli grasz, to wiesz jaką polacy mają opinie w tego typu grach, polak kojarzony jest z tzw. noob'em i tekstami typu: "dasz coś?", "ej jestem nowy, dasz eq?", "jestem po hacku, daj coś".
VGT
1. Tak rozpoczniesz skrypt
  1. <?php

2. Tym polaczysz sie z baza danych

3. Tym wybierzesz baze danych z tabela leveli

4. Tymi funkcjami pobierzesz rekordy

5. Tymi bedziesz mogl je wyswietlic
  1. foreach()

6. Wypada po wyswietleniu zamknac polaczenie z baza

7. Zakonczenie skryptu
  1. ?>

Wszystkie podane przeze mnie funkcje znajdziesz wraz z przykladami na stronie php.net.
Dla osoby, ktora pierwszy raz w zyciu widzi php, mysle ze to dzien, dwa roboty.

Prosiles o pomoc - dostales ja. Teraz udowodnij, ze nie jestes takim prymitywem i typowo zakompleksionym polskim noob'em, jakich pelno w Tibii (@bim2 - od razu przepraszam za to, ale pisze tylko utarte opinie, z ktorymi sam mialem kiedys w zwiazku z ta gra stycznosc), na jakiego zaprezentowales sie swoim ostatnim postem.
Cazyoo
już sobie poradziłem bez pomocy takich dzieci jak wy... "thx"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.