znalazłem taki kod na "php.net manual" w function time()
<?php // 7 days; 24 hours; 60 mins; 60secs // or using strtotime(): ?>
Wie ktoś jak to przerobić żeby zamiast do dzisiejszej daty dodawało mi do daty:
$wejsciowa = $data['album_datestamp'];
// Takie coś pokazałeś - czyli z tego co zrozumiałem to, to powinno być Twoim rozwiązaniem date("d", $data['album_datestamp']); // To nie wyświetli DZISIEJSZEJ daty, wyświetli z datę z timestampa
// możesz zrobić tak jeszcze $wyjsciowy = $data['album_datestamp'] + (7 * 24 * 60 * 60); // gdzie 7 jest ilością dni // Żeby zobaczyć co 'ukrywa się' pod $wyjsciowy
if($dataplus != dzisiejszadata){ }
<?php $data_plus = $data['album_datestamp'] + (14 * 24 * 60 * 60); // Jeśli data_plus jest większe niż data obecna (czyli ważność dostępu) - wszystko działa, w innym wypadku nie będzie działać. { } else { } ?>
<?php /** * Sprawdź "ważność" * * @param integer $data_wejsciowa - timestamp * @param integer $waznosc_dni - ilość dni "do przodu" */ function SprawdzWaznosc ($data_wejsciowa, $waznosc_dni) { return FALSE; } // Przykładowe wykorzystanie if(SprawdzWaznosc($data['album_datestamp'], 14)) { } else { } ?>
function SprawdzWaznosc ($data_wejsciowa, $waznosc_dni) { return $zostalo; //w postaci sekund } else { return FALSE; }
<?php /** * Sprawdź "ważność" * * @param integer $data_wejsciowa - timestamp * @param integer $waznosc_dni - ilość dni "do przodu" * @param boolean $zwroc_dni - czy zwrócić ilość pozostałych dni TRUE = tak, FALSE = NIE */ function SprawdzWaznosc ($data_wejsciowa, $waznosc_dni, $zwroc_dni = FALSE) { $waznosc = ($waznosc_dni * 86400); { } return FALSE; } /** * Przykładowe wykorzystanie */ // Sprawdzi czy jest "ważna" - i zwróci ilość dni pozostałych // Sprawdzi tylko czy jest ważny if(SprawdzWaznosc($data['album_datestamp'], 14)) { } else { } ?>