Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmiana Bannera na forum dla gości.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tabus
Witam chciałbym aby na mojej stronie gość odwiedzający ją mógł wybrać z pośród kilku obrazków 1 który pokazywałby się automatycznie na górze strony i żeby miał cały czas ten sam adres URL.Czyli w sumie mam katalog np "Grafa" w nim są gify np:
1.gif
2.gif 3.gif 4.gif 5.gif 6.gif 7.gif 8.gif 9.gif

1.gif - to główny banner wyświetlający się na stronie.

2-9.gif - to bannery do wyboru które po wybraniu tak jakby się kopiują i nadpisują plik 1.gif tzc po wybraniu 2.gif on nadpisuje się na 1.gif ale również pozostaje jako 2.gif.

Zmiana bannera oczywiście pozostaje do momentu gdy następny user wejdzie i zmieni banner.

Wiem że kodu nie dostane gotowego i nie czekam na niego lecz chciałbym się dowiedzieć o czym mam poczytać jakie rozwiązania mogę użyć itp z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
Rewil
Najpierw zrób strone z wyborem obrazków, gdy to zrobisz dodaj buttona by czytał który obrazek wybrałeś i zapisywał jego nazwę za pomocą funkcji rename().
Ociu
To zależy, czy użytkownik będzie się logował czy nie. Jeśli tak, to w configu usera dodajesz pole, które logo wybrał. Natomiast jeśli to jest nieznany użytkownik, bez funkcji logowania, zapisuj sobie jego wybór w ciastku i sprawdzaj, jakie logo wybrał.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.