Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ocena/zapytanie] proste "to do"
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dr_NO
Witam, stworzyłem małego potworka:
http://2do.smartpoint.pl pass: demo
Dlaczego stworzyłem potworka?
Zgubiłem gdzieś mój kapownik papierowy, powstał On, miał być na początku tylko dla mnie, się trochę rozwinął smile.gif
I teraz pytanie premia:
Jak myślicie, przydatne są takie narzędzia, mając na uwadze dzienny tracking powiedzmy 30-40 rzeczy (zadań)?
Co do oceny, chodzi mi głównie o koncept, kod jest brzydki jak cholera, inline itp, jak będę udostępniał (o ile (?)) to go poprawię. graficznie też nie jest perfekt.
Jak będziecie przeglądać, w niektórych miejscach mogą występywać tendencyjne komunikaty tongue.gif
Mam zamiar wprowadzić języki i themy, edycję profilu, powiadamianie na maila, możliwość przez "uber admin" dodawania dla userów zadań (powiedzmy że szefo chce nam zaaplikować cosik, klik-klak i już smile.gif)

cheers smile.gif
darko
Generalnie przydatne narzędzie, jakich wiele w internecie. Wg mnie brakuje:
- możliwości zalogowania na konkretny login
- powinieneś ograniczać długość wpisywanego hasła
- przydałby się jeszcze kalendarz, którym można byłoby wygodniej nawigować, aktualnie jest tylko opcja wczoraj/dzisiaj
- można byłoby dodać jeszcze jakieś opcje do notatek, np. wyślij na e-mail, przypomnij smsem za X dni itd. itp.
- brakuje też kilku poziomów priorytetów (jest tylko jeden oznaczany jako ważne)
- możliwość eksportu całej listy TODO do xml
askone
Hej

znalazłem jeden błąd związany z wylogowywaniem usera. Pierwsze kliknięcie w link [wyloguj] nie odnosi skutku, dopiero powtórzenie tej czynności przekierowuje na stronę logowania:

poprawka: możliwe iż user jest wylogowany, ale nadal pozostaje na stronie... kliknięcie gdziekolwiek wyrzuca na panel logowania

Pozdro
phpion
Trochę to dziurawe smile.gif
dr_NO
fajne ktoś ma preferencje tongue.gif
wracając do tematu:
@darko, zobaczymy co damy rade zrobić smile.gif
@fly474, znamy ten błąd, poprawimy ten błąd tongue.gif
@phpion, dziurawe bo na razie nigdzie nie filtruję inputa tongue.gif wszelkie "zainputowane" divy wywalone tongue.gif

Fajnie że jakiś odzew i testy tongue.gif
ShadowD
- Użyj ajaxa, wydaje mi się że mocno podniesie to wygodę w takim systemie.
- Pomyślał bym nad sposobem oznaczania jako przeczytane i nie przeczytane - kliknięcie na ptaszka a nie na całą notkę.
- Widoczne tylko tytuły a po kliknięciu powiększenie całości (JS). - To zalerzy od preferencji może dać użytkownikowi możliwość decyzji?
- Możliwość rejestrowania się.
- Zmiana priorytetu.
- Usuń wszystko - dał bym jakieś potwierdzenie hasłem i może niech ta opcja nie będzie widoczna z głównego ekranu.
- Kalendarz.
- Możliwość dodawania plików.
- Możliwość dodawania linków plus opis.
- Dodawanie kody z kolorowaniem składni - zboczenie zawodowe.
- Może połączenie kodu z jakimś programem do robienia screnów pulpitu (przeglądanie usuwanie starych zrzutów) - np screenup.

Na razie tyle, napisałem to co ja bym chciał widzieć w takim systemie więc nie każdemu się to może podobać. ;]
greenik
Po każdym dodaniu/usunięciu zadania lub jakiejkolwiek innej czynności pojawia się JS'owa ramka 'cześć'. Troche frustrujące, graficznie nie jest źle - zielony kolor uspokaja biggrin.gif
dr_NO
ramka, to zainputowany js tongue.gif jak już pisałem nie ma narazie filtracji wprowadzanych danych, więc mogą występować dziwne rzeczy, nie ukrywam tongue.gif
ShadowD
Hmm, przypomniałem sobie.

Pomyślałeś może by szerokość całości nie była większa niż 800px? Teraz wychodzi wiele urządzeń mobilnych właśnie z taką rozdzielczością moim zdaniem można by się ograniczyć o te 50px szczególnie, że jest margines (padding) z prawej.

A cześć to moją sprawka - widzę, że ktoś ja usuną. haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.