Witam, proszę o uważne zapoznanie się z problemem i konstruktywną pomoc..
konstruktywna pomoc - schemat kodu, zarys kodu, pseudokod itp
niekonstruktywna pomoc - posty w stylu "spróbuj może tego, może tamtego, sprawdź ten link" - nie wiesz jak lub nie chce Ci się pomóc to nie pisz..
Problem:
jeden plik zawierający drzewiaste menu, includowany na podstrony, menu na podstronach z rozwiniętymi tylko tymi gałęziami które prowadzą do aktualnej podstrony..
Wchodzisz na stronę, masz menu z trzema pozycjami np: bramy garażowe, bramy segmentowe, bramy przemysłowe, klikasz na garażowe, przechodzisz na podstronę na której masz to samo menu z tym że pomiędzy pozycją pierwszą i drugą pojawia się submenu, to submenu może mieć kolejne podmena, ale są one zwinięte dopóki użytkownik nie rozwinie go.. jeżeli użytkownik będąc w jakimś submenu, kliknie na link należący do wyższego menu to aktualne menu jest zwijane a rozwijane to wybrane.. przykład: www.normstahl.pl, menu pionowe z lewej strony.. moje menu ma być bardziej rozbudowane.. będzie więcej zagnieżdżeń.. samo menu napisałem już w xhtml z wykorzystaniem listy dl, teraz muszę dorobić mechanizm generujący na jego podstawie odpowiednia mena na podstrony.. pewnie nie jest to dobry koncept, próbuję wymyślić coś z tablicami ale ciężko mi to idzie.. przerasta trochę mnie ten temat.. może ktoś z was spotkał się z czymś takim albo zechce trochę mi pomóc.. na forum często jest wiele niedomówień, jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się dokładniej o co chodzi to zapraszam na gg: 1660552, podam szczegóły i się dogadamy, nie mówię że pomoc musi być bezinteresowna ;)
Efekty mojej walki:
wygooglowałem między innymi bibliotekę phplayersmenu-3.2.0, wszystko działa, problem w tym że to obszerna jak dla mnie biblioteka, której nie potrafię zmodyfikować pod moje potrzeby.. próbuję też z tablicami zawierający elementy menów dane poziomu ale idzie to jak krew z nosa.. a jucha ma buchać ;)
Pomoc niekoniecznie bezinteresowna ale nie chcę też pisać tego jako zlecenie ponieważ pewnie nie stać mnie na taką usługę, niemniej możemy się jakoś dogadać, moje gg: 1660552, email: sekwenser@o2.pl, oczywiście filantropijna pomoc na forum bardzo mile widziana :)
Pozdrawiam