Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Nadawanie uprawnien [localhost]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BartekO
Witam, mam maly problem. Otoz posiadam zainstalowany Webserv, i proboje konfigurowac php-fusion. Nawet na localhoscie musze nadac uprawnienia zeby zaczac pracowac. I tu mam problem, poniewaz wiem, jak nadac uprawnienia gdy pliki sa na serwerze gdzies w Internecie.. a na kompie to juz inna sprara. Probowalem w TC ale nie bardzo wiem gdzie, w atrybutach ? jesli tak to gdzie dokladniej ?
pablo89pl
WebServ jest pod windowsa, a CHMODY(bo o nich chyba mowisz) nadaje się w linuxie tongue.gif smile.gif

Tak więc ten krok pod windowsem mozesz sobie pominąć
lamcpp
w total commander:
łączysz się z serwerem, zaznaczasz plik dla którego chcesz zmienic atrybuty i wybierasz z menu: plik-> zmień atrybuty.
To samo co w linuxie, tylko spod total commandera dla windowsa:)
BartekO
Cytat(lamcpp @ 1.12.2009, 16:24:37 ) *
w total commander:
łączysz się z serwerem, zaznaczasz plik dla którego chcesz zmienic atrybuty i wybierasz z menu: plik-> zmień atrybuty.
To samo co w linuxie, tylko spod total commandera dla windowsa:)

no to to ja wiem, tylko powiedz mi jak nadac atrybut 777 dla katalogu ktory znajduje sie na kompie, bo jesly znajduje sie na serwerze to sie wpisuje 777, a dla pliku/katalogu na swoim kompie jest inaczej. Sprawdz sobie
darko
chmod 777 = zapis, odczyt, wykonanie dla odpowiednio: właściciel, grupa, inni

Wystarczy, że w Windowsie dasz uprawnienia do zapisu i odczytu dla wszystkich (jako administrator)
lamcpp
aa czyli próbujesz nadać prawa dla plików windowsa, a nie do plików na serwerze,
no więc polecam ten temat:
Prawa dostępu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.