Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Dylemat z napisaniem modułu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adam882
Witam

Mam problem związany z napisaniem modułu płatności dla dotpay. Przykładowo chciałbym , aby w moim serwisie była możliwość dodawania ogłoszeń po wykonaniu przelewu dotpay. Przykładowo - klient rejestruje się, pisze ogłoszenie - po jego napisaniu, zapisuje się ono do bazy i wymaga dokonania przelewu przez system dotpay za np. 10zł, aby zostało aktywowane. Nie proszę o napisanie skryptu, pytam jedynie o optymalne rozwiązanie tego problemu, które potem będę mógł przenieść do kodu php. Czy w przypadku dokonania przelewu na stronie dotpay, pokazuje się kod dostępowy? (jak w przypadku usługi sms?). Pisał może ktoś podobny skrypt i czy mógłby podzielić się uwagami lub pomysłem ?

W inny, moim skrypcie katalogu chciałbym też podpiąć płatności dotpay, ale SMS - czy w tym przypadku wystarczy jedynie wygenerować listę kodów z dotpay, wgrać ją do katalogu i porównywać (zużyte kody usuwać) ?
korro
Nie wiem dokładnie jak to jest w dotpay, ale kiedyś interesowałem się tematem płatności online. Polegało to na tym, że dostawca usług wcześniej dawał listę kodów które później wysyłał moim użytkownikom po dokonaniu płatności. Więc, nic prostszego. Masz w bazie listę. User podaje kod, Ty sprawdzasz czy masz go w bazie i tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.