witam, pytanie dotyczy pomysłu, sposobu: jak układacie zdjęcia w waszej galerii na stronie, żeby to dobrze wyglądało mając poziome i pionowe zdjęcia?
Ja wymysliłem zeby kazde zdjęcie które wczytywane jest w pętli z bazy dać w diva.
Następnie w CSS ostylować tego diva, dając mu np. padding-left i padding-right oraz float: left;. A co do problemu ilości zdjęć w rzędzie, to dodałem pomocniczą zmienną o nazwie licznik oraz drugą zmienną, która informuje ile ma być zdjęć w rzędzie - ma wybrałem 5. I następnie robie, jeśli licznik będzie = drugiej zmiennej czyli 5 to wyświetlam echo '<br /><br />'; Czyli dwie nowe linie. Teoretycznie może i jako tako pomyslane, ale w praktyce to nie działa za bardzo, tymbardziej ze zdjecia mają rózne rozmiary bo są i pionowe i poziome.
Wynik u mnie wygląda tak że jest jeden rząd 5 zdjęć, pozniej poniżej z prawej strony jest jedno zdjęcie, póżniej w kolejnym rzędzie znowu 5 zdjęć i znowu jedno...podejrzewam że coś z tym <br /> jest nie tak,ze tylko o jakąś czesc linii mi przesuwa a nie o całe zdjęcie nizej i nie ustawia po lewej mimo ze float left.
Dlatego chciałem zapytać jak Wy sobie radzicie z ładnym wyswietlaniem zdjęć na stronie