Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Jak wysrodkowac tabele?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xix
Kiedys bylo sobie proste align="center" sluzace wysrodkowaniu tabeli. Widze na w3schools, ze bylo to jednak zbyt proste rozwiazanie i trzeba je bylo wycofac. Zamiast tego proponuje sie jakies dodatkowe divy. Zastosowalem wiec znaleziona formulke diva, ktora ladnie wysrodkowala tekst, lecz moja tabelke stawia nadal po lewej stronie, mimo iz w calym moim projekcie zadnego slowa "left" nie uzylem ani razu...
W tej chwili cisnie mi sie wiele obelg na autora wycofania poprzedniego rozwiazania, bo nie rozumiem jego intencji i nie wiem dlaczego nie mozna bylo zamiast starej formulki wprowadzic formulke CSS postaci: table{align:center}
Jak w takim razie wysrodkowac tabele w CSS?
r4xz
użyj starej metody lub margin: 0 auto, ale tu znów problem z IE, więc i tak trzeba dać całość w div i dodać align z centerem winksmiley.jpg
RoysoN
Poszukaj szablonów strony na DIVach. Ustaw marginesy z obu stron powiedzmy na 10% i gotowe.
FasOlQa
Cytat(r4xz @ 4.12.2009, 18:22:23 ) *
użyj starej metody lub margin: 0 auto, ale tu znów problem z IE, więc i tak trzeba dać całość w div i dodać align z centerem winksmiley.jpg

U mnie pod ie nie chciało się wycentrować przed spory okres czasu nie wiedziałem o co chodzi.
Zmieniłem doctype na
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

i... działa;) może Ci też zadziała:) Nie jestem pewnien ale żeby margin: 0 auto zadziało musi być ustalona wartość width. Znawcą nie jestem może ktoś mnie poprawi, pozdrawiam:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.