Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kompilacja PHP 5.3.1 pod windowsem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
infoo1
Ściągnąłem PHP 5.3.1, zmieniłem 1 plik (funkcję PHP) i skompilowałem zgodnie z tym artykułem: http://blog.harddisk.is-a-geek.org/index.p...php-on-windows/

Coś chyba jednak nie wyszło - porównanie katalogów głównych (lewa-instalowane z gotowego bina;prawa-właśnie skompilowane):
http://img691.imageshack.us/img691/2761/75787969.png
Jak widać jest ogromna różnica w plikach.
W "dobrym" /ext/ mam pliki .dll, a w tym właśnie skompilowanym tylko katalogi (np. "mysql"), a w nich pliki .obj (np. "php_mysql.obj"), .sbr (np. "php_mysql.sbr") i .idb (np. "vc90.idb").

Jak poprawnie skompilować PHP pod vistą?
mike
A tak tylko zapytam. Co zmieniłeś i po co?
infoo1
streams.c:
Kod
PHPAPI size_t _php_stream_read(php_stream *stream, char *buf, size_t size TSRMLS_DC)
{
    size_t toread = 0, didread = 0;
    if (size > 104857600)
    {
        php_error_docref(NULL TSRMLS_CC, E_WARNING, "104857600 B limit exceeded!");
        return FAILURE;
    }
(...)

Dodałem tego if-a (ograniczenie wielkości plików pobieranych przez fopen,fsockopen,file_get_contents itp.).
l0ud
Problem nie tkwi w modyfikacji:
Cytat
# configure --disable-all --enable-cli --enable-$remains (warning: some extensions need libraries, header files and helper apps, i have NO idea how to get these working!)

Po prostu skompilowałeś PHP bez masy dodatków (chociażby obsługi SSL), dlatego tego jest tak mało. Musisz dodać więcej flag (configure --help wyświetla ich listę) żeby otrzymać to, czego oczekiwałeś.
infoo1
Kompilowałem użyywając:
Kod
conigure --enable-cli --with-apache2handler --with-apache2-2handler --with-apache2filter --with-apache2-2filter --enable-curl --enable-mysql --enable-sqlite3 --enable-mysqli
nmake

Pisałem z pamięci, więc mogłem o czymś zapomnieć i zamienić enable/with.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.