else if ($_POST[nazwa] == "Ramka w zespole"){ echo "<table border=\"0\"><form method=\"post\"> Odległość w pionie od:<br/> <input type=\"radio\" name=\"goradol\" onclick=\"this.form.elements['jaka'].disabled = !this.checked\";/>góry: <input type=\"tekst\" name=\"jaka\" disabled=\"disabled\";/><br/> <input type=\"radio\" name=\"goradol\" onclick=\"this.form.elements['jaka1'].disabled = !this.checked\";/>dołu: <input type=\"text\" name=\"jaka1\" disabled=\"disabled\";/><br/> <input type=\"checkbox\" name=\"obram\" onclick=\"this.form.elements['kolorobram'].disabled = this.form.elements['gruboscobram'].disabled = this.form.elements['stylobram'].disabled = !this.checked\"; />Obramowanie<br/> Kolor obramowania:<input type=\"text\" name=\"kolorobram\" disabled=\"disabled\";/><br/> Grubość obramowania:<input type=\"text\" name=\"gruboscobram\" disabled=\"disabled\";/><br/> Styl obramowania:<select name=\"stylobram\" disabled=\"disabled\"> <option>dashed;</option> <option>dotted;</option> <option>groove;</option> <option>ridge;</option> <option>double;</option> <option>inset;</option> <option>outset;</option> <option>solid;</option> </select><br/> Kolor tekstu w ramce:<input type=\"tekst\" name=\"kolortext\" /> Tekst:<br/><textarea name=\"trescwramce\" style=\"width: 400px; height: 170px\"></textarea> <input type=\"submit\" value=\"kod\";/> </form>,<br/>"; }
Chodzi mi o to by przy polach wyboru typu "RADIO" po kliknięciu na jedno, uaktywniało dodatkowe pole tekstowe przy tym polu typu "Radio" (no i to mam), ale chcę, by przy zmianie pola (typu "radio") uaktywniało się drugie pole tekstowe, które jest przy nowym wybranym polu typu "Radio", a te co było wcześniej aktywne, by się znowu blokowało (ewentualnie by jeszcze przy tym blokowaniu usuwało zawartość tego pola tekstowego, ale to nie jest konieczne