Cytat
Co do praw rynku, to chyba powoli coś się zmienia. Coraz więcej osób sprawdza pocztę z kilku różnych komputerów i zaczynają dostrzegać minusy klientów dekstopowych. I coraz więcej osób korzysta z wielu adresów email.
Tak się składa, że Windows Live Mail to taki klient pocztowy, w którym podajesz login i hasło do konto Hotmail i masz skonfigurowanego klienta pocztowego. Najlepsze w nim jest to, że synchronizuje się z serwerem i to co wyślesz np z laptopa, będzie widoczne w folderze wysłane na stacjonarce. Do tego dochodzi synchronizacja kontaktów i kalendarzy. Poza tym możesz korzystać z kilku adresów hotmail. No i nie zapominajmy o możliwości dodania obsługi innych kont pocztowych.
Cytat
Tylko nie ma żadnej sensownej konkurencji. hotmail i gmail to za mało, a reszta się nie liczy. Ale miejmy nadzieje, że i to się zmieni.
Jest. Z bardziej znanych mogę wymienić Yahoo! i AOL. I mam nadzieję, że to się nie zmieni. Wystarczy spojrzeć jaki burdel jest na rynku przeglądarek internetowych.
Cytat
Odnośnie partaczenia to choćby sprawa supportu, nie ma mowy żeby się skontaktować z obsługa gmaila czy hotmail. A czemu? Bo i tak ludzie będą tam zakładać konta bo nie mają lepszych możliwości.
Czy ja wiem? Obie firmy dostarczają takie coś jak groups, gdzie można dyskutować na dany temat. Problem można zgłosić praktycznie w każdym miejscu, a na forach i grupach wypowiadają się pracownicy firm.
Cytat
Co do hotmaila to założyłem konto, nawet mój ulubiony login był wolny i testuje usługę. Ale sam powiedz szczerze komu wolisz powierzyć swoje emaile - google czy microsoft?
I jedni i drudzy mają w tym swój interes. To czy moje maile czyta G czy MS, nie robi mi różnicy.
Cytat
A wracając do tematu poczty, to ja jestem jednak za Google. Dlaczego? Ano dlatego że dla mnie najważniejszy jest e-mail i szybki dostęp do niego co zapewnia mi iGoogle jako strona startowa. Nie potrzebne mi są jakieś dyski online czy inne duperele.
Windows LIve też ma swojego iGoogle. Nazywa się my.live.com i z tego co się orientuję powstał przed iGoogle.
Niestety nie ma prostej odpowiedzi na pytanie co jest lepsze. Korzystam z usług obu firm i najlepszym rozwiązaniem tego problemu byłoby połączenie rozwiązań obu firm.