Cytat(evolucja @ 21.01.2010, 19:46:53 )

No powiedzmy, że lepiej; i jeśli dobrze rozumiem, to w tych katalogach porobić pliki index.php które po otworzeniu będą ustawiać odpowiednie ciastko a następnie przekierowywać na stronę z której się 'przyszło' a jeśli takiej nie ma przekierować na główną?
W jakich katalogach? Bo za bardzo nie rozumiem. Robisz plik langs.php, na przykład. Tam sobie umieszczasz zmianę języków, ciacha, sesje co tam chcesz. Potem sobie przepisujesz w htaccess "ładne URLe" i masz.
Cytat(evolucja @ 21.01.2010, 19:46:53 )

Drugie pytanie: czy opłaca mi się babrać w sesje żeby zrobić logowanie? Z góry zaznaczam, że nawet jeśli ktoś ukradnie komuś ciasteczko i użyje jego konta, to nic wielkiego się nie stanie. Strona będzie zawierać tylko kilka prostych opcji. Ja osobiście myślę, że login + hasło(md5) w ciastkach wystarczą.
Wiesz, wszystko zależy od Twoich potrzeb. Nie lepiej byłoby Ci użyć CodeIgnitera? Prosty framework, co prawda nie ma obsługi PHP5 i czasem jest proceduralny, ale wątpię, żebyś jej wymagał (obsługi). Poza tym lepiej login + sha1(hasło.sól). W bazie trzymasz login, zhashowane hasło i sól.