Mam wielką prośbę. Czy mógłby mi ktoś napisać jak dla przedszkolaka jak działają sesje w symfony.
W action.class mam funkcję do której chcę przekazać dwie tablice które tworze w widoku indexSuccess. Fajnie się to robi url ale muszę ograniczyć się do jednej tablicy.
Pewnie dostanę od Was odnośnik do dokumentacji ale już znalazłem co już byłby ok. Ale jak przekazać tablice między widokiem a action.class a nie tylko w akcjach?
class mymoduleActions extends sfActions { public function executeFirstPage() { $nickname = $this->getRequestParameter('nickname'); // Store data in the user session $this->getUser()->setAttribute('nickname', $nickname); } public function executeSecondPage() { // Retrieve data from the user session with a default value $nickname = $this->getUser()->getAttribute('nickname', 'Anonymous Coward'); } }
Ewentualnie jak w akcji mogę uzyskać dostęp to poszczególnych rekordów z zapytania Criteria? normalnie w akcajch tworze new Criteria i w widoku pętla foreach te dane wyświetlam. A jak to zrobić w akcjach tzn utworzyć tam tablice z danych z zapytania Criteria?