Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polskie prawo, a dostęp do płatnych części witryny
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
PiNkOs
Witam,

Na swojej stronie WWW zamierzam wprowadzić usługę SMS, za pomocą której będzie można kupić specjalne punkty na stronę. Za te punkty można oglądać poradniki w formie videoartów, tylko i wyłącznie autorstwa użytkowników mojej społeczności. I moje zapytanie tkwi w tym, czy takie "coś" nie jest wykorzystaniem komercyjnym hostingu, na którym znajduje się filmik (Youtube, MegaVideo), bowiem w regulaminie mają napisane tak:

Cytat
(...)
2. Dostęp Odwiedzając serwis Megavideo, zgadzasz się

• używać Megavideo tylko w osobistych, niekomercyjnych celach;
  • nie kopiować i rozpowszechniać żadnej części serwisu bez uzyskania uprzednio pisemnej zgody Megavideo Limited;
  • całkowicie przestrzegać wszyskich punktów regulaminu oraz nasze przyjęte zasady użytkowania
(...)

Proszę o jakąkolwiek poradę
bim2
Jeśli piszą "niekomercyjnych celach" to znaczy, że nie możesz żądać płatnego dostępu do filmów znajdujących się na megavideo.
koderrr
co z tego ze zablokujesz embed filmiku z youtube na twojej stronie
skoro ten sam filmik bedzie dostepny na stronie youtube bezposrednio ?
PiNkOs
A, zna może ktoś takie serwisy na których mogę żądać płatnego dostępu?
varez
nie sadze zebys cos takiego znalazl.. oddawac tyle miejsca i transferu za darmo, i to na odsprzedaz... TROCHĘ niereale.. kup dedyka biggrin.gif
Kocurro
Potrzebujesz CDN a to są drogie inwestycje, jeśli jesteś w stanie sporo zapłacić to skontaktuj się na PW a podam Ci informacje o kilku miejscach gdzie możesz się dowiadywać.

Pojedynczy dedyk nie da rady ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.