Mam problem.
Skrypt, który napisałem nie działa tak jak chcę.
W tym momencie:
Pokazuje w liście rozwijalnej do wyboru rekord, który chcę edytować. Wybieram go i przechodzi mi do edycji, ale w oknach nie pokazuje danych, a gdy je uzupełnię nie aktualizuje ich w bazie danych.
A powinien:
Pokazać w liście rozwijalnej rekord do wyboru. Wybieram go i przechodzę do edycji. W formularzu pokazuje mi dane pobrane, a gdy jest zmienię to aktualizuje dane w bazie i wszyscy są szczęśliwy.
edytuj_w_portfolio.php
<?php if(!$_SESSION['access'] || !$_SESSION['login']) { } include('include/db.php'); { echo '<div style="text-align:center;"><form action="index.php?page=cpadmin_edytuj_w_portfolio&edytuj=1" method="post"> <br /><select name="id"> '; $zapytanie1 = "SELECT * FROM `portfolio` ORDER BY `id` DESC"; echo' </select> <input class="przycisk_admin" name="wybierz" type="submit" value="Wybierz" /> <br /><br /> </form></div>'; } elseif($_POST['id']) { { if($_POST['edycja']) { $plik_tmp = $_FILES['obrazek']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['obrazek']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['obrazek']['size']; $plik_type = $_FILES['obrazek']['type']; $katalog1 = 'portfolio'; $zapytanie2 = 'SELECT * FROM `portfolio` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'" ORDER BY `id` DESC'; { } { if(($ext1 == 'jpg') || ($ext1 == 'JPG') || ($ext1 == 'jpeg') || ($ext1 == 'JPEG') || ($ext1 == 'png') || ($ext1 == 'PNG') || ($ext1 == 'gif') || ($ext1 == 'GIF')) { echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!<br /><br />"; $zapytanie3 = 'UPDATE `portfolio` SET `nazwa`= "'.$nazwa.'", `tresc`= "'.$tresc.'", `adres_strony`= "'.$adres_strony.'", `technologia`= "'.$technologia.'", `data_wykonania`= "'.$data_wykonania.'", `obrazek`= "portfolia/'.$plik_nazwa.'" WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } } else { echo '<div style="text-align:center;">Zły format pliku!<br /><a style="text-decoration: none;" href="/cpadmin_edytuj_skrypt">Wróć</a></div><br />'; } } } else { echo '<div style="text-align:center;"><form action="index.php?page=cpadmin_edytuj_w_portfolio&edytuj=2" enctype="multipart/form-data" method="post">'; $zapytanie4 = 'SELECT * FROM `portfolio` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2097152"> <input type="hidden" name="edycja" value="wartość" /><br /> Nazwa<br /> <input type="text" name="nazwa" value="'.$wiersz['nazwa'].'" size="26" /><br />Treść <br /><textarea name="info" cols="50" rows="10">'.$wiersz['tresc'].'</textarea><br /> Adres strony:<br><input type="text" name="adres_strony" value="'.$wiersz['adres_strony'].'" /><br /> Technologia:<br><input type="text" name="technologia" value="'.$wiersz['technologia'].'" /><br /> Miniaturka:<br /><input type="file" name="obrazek" /><br /><br /> <input class="przycisk_admin" name="edytuj" type="submit" value="Edytuj" /><br /> </form><br /> </div>'; } if($_POST['send']) { if($idzapytania3) { echo '<div align="center">Notka została zedytowana.<br /><a style="text-decoration: none;" href="/cpadmin">Wróć do Panelu Administratora</a></div><br />'; } else { echo '<div style="text-align:center;">Nie udało się zedytować notki. Proszę spróbować za jakiś czas!<br /><a style="text-decoration: none;" href="/cpadmin">Wróć do Panelu Administratora</a></div><br />'; } } } ?>