massa
28.01.2010, 16:05:23
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy można odpalić z poziomu przeglądarki plik o rozszerzeniu .exe. Stosowałem funkcje exec() ale nic się nie uruchamiało. Próbowałem na różnych przeglądarkach z włączonym ActiveX ale to nic nie dało. Dodam jeszcze że ma to działać na localhoscie a nie na jakims serwerze.
TheSnake
28.01.2010, 16:15:11
Chcesz uruchomić plik exe na serwerze? Bo jak temu kto przegląda stronę to się nie da.
system
massa
28.01.2010, 16:28:49
Chce po prostu stworzyć stronę na której będzie link do programu. Cała strona postawiona na WAMP-ie a program uruchamiany tylko na moim komputerze

. Zaraz zobaczę o co chodzi z tym system().
ucho
28.01.2010, 18:07:09
Nie da się. Użytkownik musi pobrać plik exe, zignorować ostrzeżenie i uruchomić program.
massa
28.01.2010, 18:31:04
Chodzi o program który jest zainstalowany już na dysku, nie mozna uruchomić w jakiś sposób funkcją system() albo poprzez fopen()?
Mephistofeles
28.01.2010, 19:57:47
System odnosi się do systemu na serwerze, fopen otwiera pliki na tym/zdalnym serwerze. Jak chcesz połączyć się z klientem?
Od tego są exploity, wykorzystujące dziury w przeglądarkach, ale tego robić nie radzę. Bardzo dobrze, że się nie da odpalić programu z dysku klienta, chciałbyś żeby uruchamiały ci się programy bez twojej zgody? Np. cmd i format jakiegoś dysku? Ja nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.