Mianowicie mam formularz rejestracyjny (na stronie przykład mój) www.amehobpoezja.pl i nie mam pojęcia jak zrobić ta walidacje. Działa mi ta podstawowa gdy dam:
$(document).ready(function() { $("#registerUser").validate(); });
w deklaracji strony mam:
a formukarz wygląda tak:
<form name="registerUser" id="registerUser" action="<?=url::base(true)?>user/rejestruj" method="post"> <div class="left"> <?for( $birthday_day=1; $birthday_day<=31; $birthday_day++): ?> <?endfor?> </select> </select> <?for( $birthday_year=2005; $birthday_year>=1900; $birthday_year--): ?> <?endfor?> </select> </div> <div class="left right"> <?=$kod?> <input class="field wpiszkod" type="text" name="kod" id="kod" value="222sa" size="20" /> <label for="dane"> - Niniejszym oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu przeprowadzenia procesu nawiązania współpracy (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997r. o Ochronie Danych Osobowych Dz. U. Nr 133, poz. 883).</label> <input type="submit" name="submit" value="Rejestruj" class="bt_register" /> </div> </form>
nie mam pojęcia czemu jak wpiszę:
$(document).ready(function() { $("#registerUser").validate(); rules: { email_rej: { required: true, email: true }, messages: { email_rej: { required: "Please enter a valid email address", minlength: "Please enter a valid email address" } });
to już mi się nie waliduje

gdzie robię błąd?
no i nie wiem jak się blokuje submit puki nie będą dobrze wypełnione wszystkie pola. Proszę Was o pomoc

nie śmiejcie się ze mnie ;/ ps. w googleach niby są tutki ale nie działa mi to jak powinno. gdzieś robię błąd:(
pomyliłam działy i umieściłam tego posta też w dziale AJAX (proszę o usunięcie go, oraz przepraszam za kłopot)