Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem ze składnią
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
iksior
Witam ! mam taki problem... ściągnąłem skrypt pewnej gry niestety/oczywiście jest pełna błędów... prosze o wskazanie błędu i ew. go poprawienie w poniższym kodzie
  1. <b>Username:</b> <?php=$player->username?><br />
  2. <b>Email:</b> <?php=$player->email?><br />
  3. <b>Registered:</b> <?php=date("F j, Y, g:i a", $player->registered)?><br />
Pozdrawiam Iksior. @Down Wielkie dzięki nie pomyślałem o echach haha.gif. Oczywiście pomógł exclamation.gif

Błąd nr 2
  1. <tr><td width="40%"><b>Username</b>:</td><td><input type="text" name="username" value="<?php=$_POST['username'];?>" /></td></tr>

Błąd nr 3

Notice: Undefined index: act in
  1. switch($_GET['act'])
  2. {
  3. case "buy":
  4. if (!$_GET['id']) //No item ID
  5. {
  6. header("Location: shop.php");
  7. break;
  8. }
patryczakowy
  1. <b>Username:</b> <?php echo $player->username;?><br />
  2. <b>Email:</b> <?php echo $player->email;?><br />
  3. <b>Registered:</b> <?php echo date("F j, Y, g:i a", $player->registered);?><br />

Nie wiem czy będzie działać jak są błędy w tych klasach to pewnie niebędzie na przyszłość podaj jakie błędy ci wywala
screv
  1. <tr><td width="40%"><b>Username</b>:</td><td><input type="text" name="username" value="<?php $_POST['username']; ?>" /></td></tr>

Spróbuj tego ; )
iksior
Niestety screv to nic nie daje nadal w formularzu pojawia mi się
  1. <?php=$_POST['username']; ?>
oto screen:

Błąd poprawiony teraz ten kod wygląda następująco
  1. <input type="text" name="username" value="<?php if(count($_POST)>0) echo $_POST['username']; ?>" />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.