Witam,
na wstepie chcialbym zaznaczyc, ze jak duza czesc osob zadajacych tutaj pytania, jestem dosc nowy "w te klocki".
Chcialbym spytac jak napisac kod aby dodwanie rekordu tworzylo nowa strone z tym rekordem oraz zeby pozniej latwo mozna było sie dostac do tej strony.
Sadze, ze to co napisalem moze byc dosc niezrozumialem, wiec za przyklad posluzy mi "portal z tekstami piosenkami" bo kazdy raczej wie, jak one sa zbudowane.
Tworze rekord z wartosciami id, tytul="jakis_tytul", tresc="tekst piosenki"
Jak teraz zrobic aby nowy rekord byl nowa strona.
Wydaje mi sie, ze przy pomocy funkcji fopen tworze plik o nazwie rekordu "id", i w niej zamieszczam te wartosci, dzieki temu powstanie adres-strony.pl/"id".php - jesli do tej pory mialem racje to:
Np: chcialbym teraz zrobic liste ostatnio dodanych piosenek, to jak zrobic aby pobierajac ostatnie rekordy z tablicy byl rowniez link do nich ktory stworzony zostal przez fopen
i/lub (jesli zasada jest inna) jesli dodaje do bazy np 30 rekordow a chce np wyswietlic tylko 10 na jednej stronie, to jak zrobic aby automatycznie tworzylo strony z odpowiednia iloscia rekordowi (zasada jak z wynikami google)
Jesli mozna do tego podejsc jakos inaczej, bardziej praktycznie niz podany przeze mnie "pomysl", to prosilbym o informacje jak. Moze chce wywazyc otwarte drzwi.
W mysl zasady "Pomozecie? pomozemy. Napiszecie? nie napiszemy", nie chodzi mi o kod lecz o wytlumaczenie przy pomocy jakich funkcji za to sie zabrac w stylu: "Dodajesz rekord, potem za pomoca $_GET pobierasz to i tamto potem przez fopen zapisujesz to w jedno miejsce a na koniec wyswietlasz rekord z tablicy"
Jesli temat byl poruszany to prosilbym o stosowny link badz informacje czego mam szukac w google.
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.