Dodam, że znaczniki te nie działaja na obrzasze AJAXA, a w sumie to tu jeszcze jest obszar javy... czyli jest tak:
<script> function toggleDiv(event) { ..... } function zamk(event) { ..... } funcition naszaniedzialajaca() { documentgetelementby('nazwa1).value = documentgetelementby('nazwa1).value* documentgetelementby('nazwa2).value; } </script> <form> .... </form> <input class="formaplat" type="button" value="dodaj/ukryj" onClick="toggleDiv('box');"> <div id="box"> <li class="mint"><a href="java script:toggleDiv('przygdw'), zamk('mags'),zamk('magwg'),zamk('reczny');">Przyg. do wys.</a></li> <li class="mint"><a href="java script:toggleDiv('mags'), zamk('przygdw'),zamk('magwg'),zamk('reczny');">Mag. surowców</a></li> <li class="mint"><a href="java script:toggleDiv('magwg'), zamk('mags'),zamk('przygdw'),zamk('reczny');">Mag wyr. got.</a></li> <li class="mint"><a href="java script:toggleDiv('reczny'), zamk('mags'),zamk('magwg'),zamk('przygdw');">Dodaj ręcznie</a></li> </ul></div><div id="reczny"> <input type="text name="nazwa1" id="nazwa1"> <input type="text" name="nazwa2 id="nazwa2" onKeyup="naszaniedzialajaca()"> </div>
wszystkie inne funkcje dzialaj oprocz tej, jak usune znaczniki <form></form> wszystko spowrotem ladnie dziala.
Podpowiedzcie dlaczego tak sie dzieje i co moge w tym temacie zmienić. Dziekuje
Zauważyłem, że jak wstawie znaczniki form troche wyzej to juz mi ajax dziala ale nie wysyla formularza, czyli jedynym rozwiązaniem jest umiejscowienia submita wyżej? Szkoda by bylo bo mi troche nie pasuje do designu;/ chciałbym żeby mój form kończył się w miejscu gdzie znajduje sie moj submit a nie gdzieś na środku strony:( pozdrawiam
Rozwiązane... poprostu zmniejszyłem obszar dzialania <form> </form>
przycisk zostawilem na swoim miejscu, bez typu submit, ale ze zdarzeniem onclick="wyslij();"
dodałem funkcje
function wyslij(); { document.getelementbyid('wyslij').submit() {
oczywiście <form id="wyslij" ..></form>
Pozdrawiam