Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CSS][HTML]Tabela
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
markez07
Witam

Mam taką tabelę:

1. <div id="tabela1">
  2. <div class="tabela1">
  3. <table id="zwijana" cellspacing="2" >
  4. <thead>
  5. <tr>
  6. <th>Data</th><th>Godzina</th><th>Spotkanie</th><th>Typ</th><th>Kurs</th><th>Wynik</th>
  7. </tr>
  8. </thead>
  9. <tbody>
  10. <tr>
  11. <td>Wiersz 1</td><td>lorem</td><td>Wiersz 1</td><td>lorem</td><td>Wiersz 1</td><td>lorem</td>
  12. </tr>
  13. <tr>
  14. <td>Wiersz 2</td><td>ipsum</td><td>Wiersz 2</td><td>ipsum</td><td>Wiersz 2</td><td>ipsum</td>
  15. </tr>
  16. <tr>
  17. <td>Wiersz 3</td><td>dolor</td><td>Wiersz 3</td><td>dolor</td><td>Wiersz 3</td><td>dolor</td>
  18. </tr>
  19. <tr>
  20. <td>Wiersz 4</td><td>sit</td><td>Wiersz 4</td><td>sit</td><td>Wiersz 4</td><td>sit</td>
  21. </tr>
  22. <tr>
  23. <td>Wiersz 5</td><td>amet</td><td>Wiersz 5</td><td>amet</td><td>Wiersz 5</td><td>amet</td>
  24. </tr>
  25. <tr>
  26. <td>Wiersz 6</td><td>consectetur</td><td>Wiersz 6</td><td>consectetur</td><td>Wiersz 6</td><td>consectetur</td>
  27. </tr>
  28. <tr>
  29. <td>Wiersz 7</td><td>adipisicing</td><td>Wiersz 7</td><td>adipisicing</td><td>Wiersz 7</td><td>adipisicing</td>
  30. </tr>
  31. <tr>
  32. <td>Wiersz 8</td><td>elit</td><td>Wiersz 8</td><td>elit</td><td>Wiersz 8</td><td>elit</td>
  33. </tr>
  34. <tr>
  35. <td>Wiersz 9</td><td>sed</td><td>Wiersz 9</td><td>sed</td><td>Wiersz 9</td><td>sed</td>
  36. </tr>
  37. </tbody>
  38. </table>
  39.  
  40. <p><a href="#" class="przycisk">roziwń</a></p>
  41. </div>
  42. </div>

Chciałbym dodać zakładki, a pod każdą zakładką by była taka tabela. Zakładki poniedziałek, wtorek,...niedziela. Do tego jest mi potrzebne automatyczne przeskakiwanie tych zakładek, czyli w poniedziałek ukazywana jest zakładka poniedziałek, a po poniedziałku automatycznie przeskakuje na wtorek. Jeszcze gdyby dało radę zrobić ostatnią zakładkę "historia" do której by wpadały stare tabelki. Pomożecie? smile.gif

pozdrawiam
lnn
Cytat
Chciałbym dodać zakładki, a pod każdą zakładką by była taka tabela. Zakładki poniedziałek, wtorek,...niedziela. Do tego jest mi potrzebne automatyczne przeskakiwanie tych zakładek, czyli w poniedziałek ukazywana jest zakładka poniedziałek, a po poniedziałku automatycznie przeskakuje na wtorek. Jeszcze gdyby dało radę zrobić ostatnią zakładkę "historia" do której by wpadały stare tabelki. Pomożecie? smile.gif

a co ja bym nie chcial.. narazie widze nie masz nic, oczekujesz gotowca??

zapewne to bedzie cos zwiazane z JS i PHP tongue.gif
w php sprawdzanie obecnego dnia a w JS "zakladki"

poza tym uzywasz zlego BBcode, dales HTML a w tagach PHP jest
markez07
Cytat(lnn @ 4.02.2010, 18:38:19 ) *
a co ja bym nie chcial.. narazie widze nie masz nic, oczekujesz gotowca??

zapewne to bedzie cos zwiazane z JS i PHP tongue.gif
w php sprawdzanie obecnego dnia a w JS "zakladki"

poza tym uzywasz zlego BBcode, dales HTML a w tagach PHP jest

Nie oczekuję gotowca, bo bardziej chodziło mi o wskazówki, bądź skierowanie do odpowiedniego artykułu, który by mi pomógł to zrobić.
"poza tym" zbyt wiele do tematu nie wniosłeś i ani trochę mi nie pomogłeś. Jestem bardzo początkujący i proszę o wyrozumiałość tongue.gif

Nikt nie pomoże, ani nie odeśle mnie do tutka jakiegoś? smile.gif
Jakoś nie mogę z tym ruszyć... a jak z rejestracją i sb?
Jeżeli chodzi o zadanie stronki to spełnia je, bo typy są
bardzo trafne www.typextra.pl ale niestety nie mogę dodać
rejestracji, sb, ani zrobić dobrej tabeli. Muszę wszystko ręcznie
wklepywać. :/

pozdrawiam
drala
ciach spam
krzysztof_kf
[SPAM]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.