Jestem osobą początkującą w PHP. Przerabiam obecnie książkę: "Larry Ullman - PHP6 i MySQL5.Dynamiczne strony WWW - Helion 2009". Do tej pory wszystko zrozumiałem. Niestety w rozdziale 10 natrafiłem na funkcje mail() i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Mam zainstalowanego XAMPPA w wersji 1.7.3. Oczywiście zawiera MERCURY mail. Niestety mimo róznych ustawień i wiadomości z forum (przeczytalem chyba wszystkie posty stad) nie mogę go poprawnie skonfigurować do wysyłania poczty. Wkurza mnie już to..W PHPMYADMIN tez nie moge wyslac maila, pisze ze wystapił błąd i tyle. Liczę na pomoc. To mój pierwszy post. Załącze fotki to może łatwiej będzie mi pomóc. Z góry dziekuje wszystkim za pomoc.
PS. podobne tematy były, lecz niestety rozwiązania sugerowane mi nie pomogły..
W zakladce STAN usulga SMTP jest aktywna..
A więc zawartośc php.ini u mnie wygląda tak: (kombinowalem z ip karty sieciowej i nic nie dawalo)

W MERCURY CORE MODULE CONFIGURATION:

Zakładka LOCAL DOMAINS:

Ustawienia MERCURY SMTP SERVER:

.CONNECTION CONTROL..

MERCURY END TO END SMTP CLIENT:

Po otwarciu Mercury w niektorych okienkach jest offline:

i

Mam nadzieje, ze kto pomoze. I jeszcze raz napisze, iz szukalem na forum i za chiny nie mogę tego poprawnei skonfigurowac...
PS. przperaszam za slaba jakosc zdjec, ale chcialem zeby sie szybko ladowaly. Co potrzebne to widac..
Jest tu ktoś