<a href="plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_=savedValues&TB_iframe=true&height=200&width=600&modal=true&id_newsa=666"
title="add a caption to title attribute / or leave blank" class="
[php]
<a href="plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_=savedValues&TB_iframe=true&height=200&width=600&modal=true&id_newsa=666"
title="add a caption to title attribute / or leave blank" class="thickbox">NEWS NR 1l</a> ';
"plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_=
zaminic na ?
"plikztrescia.html?id=2placeValuesBeforeTB_=
a moze:
"plikztrescia.html?id=2TB_=
o to chodzi zeby link do newsa zmodyfikowac czy jak bo napraqwde nie czaje :/
nie weim jak zrobic zeby przeslac dane o id ktore wyswietli sie w plikztrescia dzieki czemu bede mogl zrobic warunek w zapytaniu o nr id newsa
-------------------------------------------
problem:
chce miec formularz w ktorym podaje tytul i tresc do bazy, id dodaje sie automatycznie auto_increment w bazie.
w index.php robie zapytanie do bazy i wyswietlaja mi sie same tytuly.
i jak teraz zrobic ze klikam w tytul i pokazuje sie w tym okienku odpowiednia tresc prosze nie piszcze mi ogolniekowo po 2 slowa bo ja nic z tego nie rozumiem. kolega napisal ze musi byc id_newsa=2 na koncu linku no i to nic nie dziala. nie rozumiem tylko w jaki sposob to id_newsa bedzie si eoddawalo na tym linku czy ja w formularzu musz emiec jescze pole id ? do wypelnienia zeby je podstawic w odpowiednie meijsce w linku ?
ja dopiero zaczynam nie wierze nie nie ma kogos kto w sposob lopatologiczny potrafi mi wytlumaczyc jak to zorbic.
juz wszytko mi dizala tylko stanolem na tym ze robie to zapytanie ktorego kod wyslalem wyzej i ono mi wyswietla wszytkie wiersze(newsy) jakie mam w bazie a nie potrafie polaczyc odpowiedniej trescie do odpowiedniego tytulu
Pozdro