Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wykonywanie skryptów, .htaccess
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
janwron
Witam, szukam, szukam i nie mogę znaleźć (albo nie mogę sam na to wpaśc): czy jest możliwość przy pomocy .htaccess ustawienie automatycznego wykonywania pewnych skryptów (mi konkretnie chodzi o php) dla dowolnego typu pliku (w moim przypadku html)?
Pytam, gdyż mam napisany własny całkiem sprawny mechanizm statystyk odwiedzin i znajomy prosił abym zaimplementował to na jego stronie www. Jego stronka jest w 100% w plikach html, statyczna, nic tam się nie zmienia właściwie, nie chce mi się wszystkiego na php przerabiać zwłaszcza, że gość który mu to robił ostro skomplikował sprawę (rozbudowane tabele, jakieś iframe'y itp). I tak sobie pomyślałem że wygodnie by mi było użyć jakiejś dyrektywy serwera aby dla każdego pliku html wykonywał mój skrypt php w tle, nie wyświetlając żadnych informacji tylko wykonując odpowiednie wpisy do bazy danych, czyli takie wykonanie 2 plików jednocześnie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich jako świeżak - to forum wielokrotnie wcześniej służyło mi pomocą ale właśnie przyszedł czas abym się zarejestrował smile.gif
erix
Nie ma takiej możliwości. Chyba że podwójne przekierowanie, ale jest to trochę jak strzał w stopę.

Nie lepiej parsować logi serwera...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.