Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Spacja i value
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kunegunda
A więc tak mam taki kod html:

1. Kurier (30 PLN) <INPUT TYPE=checkbox name=wybor1 value=Kurier /> </br>
  2. Paczka pocztowa (10 PLN) <INPUT TYPE=checkbox name=wybor2 value=Paczka_pocztowa /> </br>
  3. Paczka pocztowa priorytetowa (20 PLN) <INPUT TYPE=checkbox name=wybor3 value=Paczka_pocztowa_priorytetowa /> </br>
  4. Odbiór osobisty (0 PLN) <INPUT TYPE=checkbox name=wybor4 value=Odbiór_osobisty /> </br>
  5. <tr><td colspan=2><div class=textbb><b>Forma platnosci::</b></div></td></tr>
  6. <tr><td><div class=text><b></b></div></td><td>
  7. Na konto bankowe <INPUT TYPE=checkbox name=wybor5 value=Na_konto_bankowe /> </br>
  8. Przy odbiorze <INPUT TYPE=checkbox name=wybor6 value=Przy_odbiorze /> </br>

I taki php:

1. $wa=$_POST['wybor1'];
  2. $wb=$_POST['wybor2'];
  3. $wc=$_POST['wybor3'];
  4. $wd=$_POST['wybor4'];
  5. $we=$_POST['wybor5'];
  6. $wf=$_POST['wybor6'];
  7.  
  8. $tresc.="<tr><td><div class=text><b>Wysyłka/Płatnosc:</b></div></td><td>
  9. <div class=text>$wa $wb $wc $wd $we $wf</div></td></tr>";

Czy da się coś zrobić, abym mógł POSTEM pobierać wartości (value) ze spacją? Bo ten kod co mam teraz działa, ale ze znaczkiem podkreślenia nie ładnie to wygląda. A jak próbowałem ze spacjami to wyświetlały się tylko pierwsze wyrazy.
Wicepsik
Wpakuj value w cudzysłowy.

1. value="Paczka pocztowa priorytetowa"
mortus
Wszystkie wartości parametrów tagów html, czy xhtml powinny być objęte w cudzysłowy! Np.:
  1. <input type="checkbox" name="wybor1" value="Kurier" />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.