Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Obejście konieczności kliknięcia flashowego przycisku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Denadron
Witam. Mam sprawę związaną z pewną nietypową, dziwaczną wręcz sprawą. Mianowicie chodzi o konkurs Projekt Assasin. W konkursie tym chodzi o to, że każdy zarejestrowany użytkownik otrzymuje swój własny, unikalny link. Mój wygląda tak:

http://www.projektassassin.pl/5204.html

(z powodu zastosowania słabego serwera wejście na tę stronę często owocuje komunikatem o błędzie 503, trzeba kilka razy pod rząd spróbować)

Każde wejście na niego naliczało użytkownikowi określoną ilość punktów. Dodatkowo fakt, że zabezpieczenia tego konkursu są niemal żadne, pozwalał wszystkim na naginanie zasad. Jedynym ograniczeniem były Ciasteczka w przeglądarce, ale wystarczyło wyłączyć ich obsługę, by każde wejście na link dostarczało kolejnych punktów. Teraz tak nie ma, organizatorzy niedawno wprowadzili małe zabezpieczenie w postaci potwierdzania za pomocą dodatkowego przycisku we flashowej animacji. Wystarczy wejść na powyższy odnośnik i zobaczyć, że po kilkusekundowej animacji pojawiają się dwa przyciski, w tym jeden "Potwierdź"; dopiero jego kliknięcie nalicza punkty.

Nie będę ukrywał, że obecnie zajmuję pierwszą pozycję i zacząłem się obawiać jednego z użytkowników. Jako jedyny znalazł metodę na poradzenie sobie z koniecznością klikania w przycisk, dzięki czemu od kilku dni zyskuje ogromne ilości punktów (podczas gdy cała reszta stawki tak naprawdę stoi w miejscu). Za 2-3 dni ów użytkownik dogoni mnie, do czego nie chciałbym dopuścić. Konkurs kończy się za 8 dni, czasu więc jest wbrew pozorom dużo i wiele może się wydarzyć. Zależy mi tylko na tym, by obronić swoją pozycję i nic więcej.

Mam pewien skrypt korzystający z bibliotek cURL, do lekkiego zwiększania ilości punktów:

1.  
  2. <?php
  3. $numer="5204"; //numer z linka
  4. $ile="10"; //ile razy ma zostac trafiony
  5. $time_start=time();
  6. function getsite($url,$proxy)
  7. {
  8. $rand=rand();
  9. $ch=curl_init();
  10. curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url);
  11. curl_setopt($ch,CURLOPT_TIMEOUT, CURLTIME);
  12. curl_setopt($ch,CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, CURLTIME);
  13. curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
  14. curl_setopt($ch,CURLOPT_HEADER,1);
  15. curl_setopt($ch,CURLOPT_REFERER,'http://www.projektassassin.pl/');
  16. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "$rand Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)");
  17. $body=curl_exec($ch);
  18. curl_close($ch);
  19. return $body;
  20. }
  21. for ($i = 0; $i < $ile; $ixi++) {
  22. echo"con: ";
  23. $b=getsite("http://www.projektassassin.pl/$numer.html",$file[$ix]);
  24. $message="";
  25. if (stristr($b, "HTTP/1.0 503 Service Unavailable")) {$message="FAIL";}
  26. if (stristr($b, "HTTP/1.1 503 Service Unavailable")) {$message="FAIL";}
  27. if (stristr($b, "<title>Konkurs - Projekt Assassin")) {$message="OK!";}
  28. $x=strlen($b);
  29. echo"$ixi : $message : $x
  30. ";
  31. //licznik
  32. if ($message=="OK!"){$global++;$i++;}
  33. }
  34. $time_end=time();
  35. $time=$time_end-$time_start;
  36. $skutecznosc=round($i/$ixi*100,2);
  37. ------------------------------
  38. lacznie dodano : $global"."00 punktow, czas: $time"."s. skutecznosc: $skutecznosc"."%
  39. ";
  40. ?>
  41.  

Do tej pory tak naprawdę nie przydawał mi się, nie było konieczne jego stosowanie. Uznałem, że teraz może się przydać po wprowadzeniu lekkich modyfikacji. Z tego co wiem, trzeba dodać parser i jedno połączenie z wysyłaniem swojego unikalnego numeru. Moja wiedza w tym zakresie nie jest wystarczająca, dlatego chciałbym prosić o drobną pomoc. Co należy dodać, by otrzymać zdatny do użytkowania kod?

Wiem, że opisana wyżej sprawa jest dziwaczna, może nawet głupia, ale tak się składa, że nie chcę odpuszczać, lecz starać się do końca. Tym bardziej, że to naprawdę końcówka konkursu, więc szkoda by było całego zaangażowania. Mogę liczyć na choć odrobinę wskazówek? smile.gif
patryk9200
przecież to jest oszustwo.... mam pomysł jak to zrobić, ale nie będę pomagał w tym wypadku.
erix
Nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń/łamaniu regulaminów. EOT.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.