Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykrycie zamknięcia zakladki/karty w przeglądarce
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
batman
Czy jest możliwe wykrycie zdarzenia zamknięcia zakładki/karty w przeglądarce? Nie chodzi mi o odświeżenie, tylko o samo zamknięcie/przejście na inny adres.
Przeglądarki jakie mnie interesują to Fx 3, 3.5, 3.6 oraz IE 7 i 8.
skowron-line
Nie wiem jak z zamknięciem karty ale dla zamknięcia przeglądarki czy zmiany adresu to zdarzenie onunload.
batman
Cytat(skowron-line @ 3.03.2010, 14:51:17 ) *
Nie wiem jak z zamknięciem karty ale dla zamknięcia przeglądarki czy zmiany adresu to zdarzenie onunload.

Właśnie onunload i onbeforeunload odpada, ponieważ zdarzenia te łapią również odświeżenie strony. A ja potrzebuję jedynie wykryć zamknięcie/zmianę adresu w danej zakładce.
skowron-line
No to onbeforeunload + detekcja przycisku odświeżania.
batman
Też nic nie pomoże, ponieważ nie jestem w stanie wykryć odświeżenia poprzez przycisk odśwież w przeglądarce. Poza tym nie jestem w stanie wykryć jaki adres jest przed, a jaki po odświeżeniu. Innymi słowy nie da się/nie wiem* jak sprawdzić czy podczas unload adres przed unload jest inny od adresu po unload.

* niepotrzebne skreślić winksmiley.jpg
blooregard
@Batman, ja miałem ostatnio ten sam problem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...mp;#entry717616

Ale że się da, na to wskazują choćby strony banków internetowych. W www.ipko.pl po odświerzeniu, kliknięciu "Wstecz", zamknięciu karty(nie przeglądarki), system Cię wylogowuje.
Ale jak?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.