<?php class user { 'login_min' => 3, 'login_max' => 16, ); try { if ($haslo != $rehaslo) { throw new Exception("Podane hasła muszą być takie same."); } throw new Exception("Login musi mieć od ". self::$setting['login_min'] ." do ". self::$setting['login_max'] ." znaków."); } } catch(Exception $wyjatek) { } } } ?>
Cytat
Fatal error: Access to undeclared static property: user::$setting in /home/rysh/public_html/class/user.class.php on line 13
Chciałbym zacząć od rejestracji, jeśli miałbym przykład dobrze wykonanej działającej funkcji później bym miał z górki, ponieważ mógłbym się wzorować na niej. Niestety już ta pierwsza sprawia mi problemu.
Posiadam również książkę "PHP5, radocha z programowania" z Helionu Steven'a Holzner'a - jednak tam jest opisane jak utworzyć Lwa oraz go wyświetlić. W rejestracji potrzebuje również sprawdzić przecież czy $login oraz reszta spełnia wszystkie wymagania, a tego już tam nie ma. Prawdopodobnie już teraz mam jakieś rażące błędy, proszę o jakieś nakierowanie mnie, abym w końcu mógł zacząć czerpać radość z programowania obiektowego

Rysh.