Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Zastosowanie zmiennej POMOCY :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marekmm
Witajcie smile.gif

Szukam pomocy wśród doświadczonych programistów PHP otóż mam problem z napisaniem pewnego skryptu a mianowicie chodzi o to że chcę zastosować zmienne w skrypcie odtwarzający filmy. Czyli trzeba zastosować taką zmienną w skrypcie by np. dopisywać np. końcówkę filmu z MEGAVIDEO 'http://mojadomena.pl/skrypt.php?file=(końcówka filmu megavideo).

<object type="application/x-shockwave-flash" data="player2.swf" width="300" height="250"><param name="movie" value="player2.swf" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="FlashVars" value="video=(tutaj żeby zastosować zmienną końcówka megavide).flv" /></object>

Z góry dziękuje za pomoc smile.gif

Pomoże ktoś smile.gif
emtiej
wstaw zmienną tam gdzie ma być... $_POST['file']

Cytat
Szukam pomocy wśród doświadczonych programistów PHP
axesmiley.png
Quantum
chciałeś napisać $_GET['file'] smile.gif
luck
To może $_REQUEST['file']? smile.gif
marekmm
Cytat(emtiej @ 10.03.2010, 23:34:16 ) *
wstaw zmienną tam gdzie ma być... $_POST['file']

axesmiley.png

Mógł bym prosić o szybkie napisanie takiego skryptu smile.gif z zastosowaniem tej zmiennej bo jestem dopiero raczkujący w PHP smile.gif
Z góry bardzo dziękuje winksmiley.jpg
nospor
No to skoro jestes raczkujący to moze najpierw zapoznaj się z podstawami a potem dopiero biesz za programowanie?

1. jakis kod html <?php echo $_GET['file'] ?> dalszy kod
blooregard
Cytat
Mógł bym prosić o szybkie napisanie takiego skryptu

Nawet raczkujący w PHP powinien umieć osadzać kod PHP w HTML, bo to są podstawy.
Odpwoadający powyżej podali Ci rozwiązanie na tacy.
Proszę rónież dodać BBCode oraz zmienić temat na konkretnie opisujący problem, bo wątek "szybko" powędruje do kosza
marekmm
Cytat(nospor @ 11.03.2010, 09:59:27 ) *
No to skoro jestes raczkujący to moze najpierw zapoznaj się z podstawami a potem dopiero biesz za programowanie?

1. jakis kod html <?php echo $_GET['file'] ?> dalszy kod

Dzięki MISTRZU aarambo.gif wszystko już śmiga jak należy.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.