Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwny ? problem z katalogiem tmp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
fuzens
Witam wszystkich i przepraszam jeżeli brak znajomości tematyki będzie kaleczyć oczy. Szukam pomocy bo ani programiści z home.pl ani osoba która wykonała dla mnie stronę nie wiedzą co zrobić.

Przy logowaniu do systemu CMS wyskakuje:

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_015adb1206cbfd7b94cffb4ff7b5438a, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /cms/init.php on line 4

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_015adb1206cbfd7b94cffb4ff7b5438a, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

Z tego co znalazłem na forach i co radzili magicy z home.pl problem polegał na braku katalogu tmp na serwerze.
Utworzyłem go ale... za każdym razem gdy następuje próba logowania do systemu CMS katalog znika i błąd znowu wyskakuje.

Co robić? Czy wina leży w konfiguracji php na serwerze czy też jest jakiś błąd w skrypcie?

mike
A prawa do zapisu? Utworzenie folderu to jedno, prawa to drugie.
fuzens
Jeżeli chodzi o uprawnienia do zapisu folderu to próbowałem wszelakich łącznie z 777. Bez zmian.
ShadowD
Dodaj prawa dla pliku jaki wykonuje działania zapisu a nie na katalog w którym są owe dane zapisywane. winksmiley.jpg
fuzens
Uprawnienia 777?

Nie pomaga. Obecnie plik init.php ma uprawnienia 644 i chyba żadna kombinacja nic nie zmienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.