Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Odliczanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DannyM
Czy mozna zorbic jakis program odliczajacy czas wykonywania skryptu?
Najprosciej kiedy skonczy
maniekl2
Sprawdzenie czasu na początku i końcu działania skryptu, czas wykonana to różnica między nimi.
Możesz skorzystać z getmicrotime();
DannyM
o.k dzieki zaraz sprawdze
Tylko tak sobie mysle ze on mi pokaze dopiero po zakonczeniu prawda?
Mi chodzi o to aby pokazywal ile do koncza tak + - nie musi byc dokladnie
Agape
Ale skąd wiesz ile będzie się wykonywał skrypt? Nawet nie da się tego obliczyć bo zależy to od między innymi obciążenia serwera. Wystarczyło wpisać w g "czas wykonywania skryptu php" i tam masz przykłady, ja tak sprawdzałem.
DannyM
Uzylem G i dostalem to co nie chce.
Ja pytam o licznik czasu pozostalego a nie ile czasu generowania skryptu - czytaj uwaznie.
Taki to mam. Zastanawialem sie czy to sie da zrobic bez znaczenia jaki tam jest procesor.
marlic
Cytat(DannyM @ 12.03.2010, 16:18:21 ) *
Uzylem G i dostalem to co nie chce.
Ja pytam o licznik czasu pozostalego a nie ile czasu generowania skryptu - czytaj uwaznie.
Taki to mam. Zastanawialem sie czy to sie da zrobic bez znaczenia jaki tam jest procesor.

Wszystko zależy od tego co Twój skrypt robi, jeżeli jego działanie polega na wykonywaniu określonych czynności w dużej pętli to jak najbardziej można wyestymować przybliżony czas końca znając liczbę wszystkich przebiegów pętli oraz numer i czas aktualnego przebiegu, jednak aby takie pośrednie wyniki zwrócić do klienta to musisz użyć np.:
lub zapisywać gdzieś np. do bazy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.