Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]array_unique() jak oczyścić?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kolpaw
  1. <?php
  2. $input = file("data1.txt");
  3. $result = array_unique($input);
  4. print_r($result);
  5. ?>

napisałem prosty kod który wyświetla mi z mojej listy mailingowej tylko nie powtarzające się maile.
Jednak wyświetla mi to w postaci:
  1. Array ( [0] => aaaa@bbb.pl [1] => ccc@ddd.pl [2] => eee@fff.pl

co zobić żeby każdy mail był w osobnej linijce i bez tych 'Array' albo [0][1][2] itp. ?
Potrzebuje czystych maili.

Pozdrawiam i dziękuję.
Wicepsik
array, foreach
piotrooo89
temat przenoszę do Przedszkola.
kolpaw
Proszę o pomoc bo jak narazie opowiedz była nie przydatna.
kilas88
array_unique jest, jak sama nazwa wskazuje, od tablic (ang. array). natomiast tekst pobierany z pliku przez fopen jest zwracany jako string. manual php się kłania.

pytanie więc: w jakim formacie jest przechowywana zawartość meili do filtracji? każdy e-mail w osobnym wierszu? jeśli tak to jakoś tak:

Kod
$input = file("data1.txt");
$result = array_unique( implode('\n', $input) );
print_r($result);
Fifi209
Cytat(kilas88 @ 13.03.2010, 11:58:21 ) *
array_unique jest, jak sama nazwa wskazuje, od tablic (ang. array). natomiast tekst pobierany z pliku przez fopen jest zwracany jako string. manual php się kłania.

pytanie więc: w jakim formacie jest przechowywana zawartość meili do filtracji? każdy e-mail w osobnym wierszu? jeśli tak to jakoś tak:

Kod
$input = file("data1.txt");
$result = array_unique( implode('\n', $input) );
print_r($result);

Na moje oko on tam nie ma fopen...

@topic
To może zajrzyj w linki!
  1.  
  2. foreach ($tablica as $wartosc) {
  3. echo $wartosc.'<br/>';
  4. }
kilas88
Cytat(fifi209 @ 13.03.2010, 12:18:17 ) *
Na moje oko on tam nie ma fopen...

Hehe, głupotę napisałem. fopen nie zwraca stringu, nie chodziło o fopen biggrin.gif myślałem coś innego, pisałem coś innego, w poście chodzi o coś innego smile.gif

Zawsze można przejść przez przez tablicę jakąś funkcją filtrującą, np. array_reduce, array_map, etc lub pętlą foreach czy inną.
kolpaw
Może mi ktoś napisać taki skrypt, nie mam narazie czasu myśleć a nie rozumiem tego co tu napisaliście, manual mi nie pomaga... Pozdrawiam.
Fifi209
Cytat(kolpaw @ 13.03.2010, 23:34:54 ) *
Może mi ktoś napisać taki skrypt, nie mam narazie czasu myśleć a nie rozumiem tego co tu napisaliście, manual mi nie pomaga... Pozdrawiam.

Przecież masz wszystko już napisane...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.