Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Słuchawki dla diskdżokeja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
fuqua
Potrzebuję słuchawki do 700 zł które będą służyłydiskdżokejowi w dyskotece. Czy firma Sennheiser jest dobrą firmą? Znalazłem takie Sennheiser HD595 czy są godne uwagi? może polecicie inne? Mile widziane linki!
darko
Bardzo dobrą. Tak. Nie polecę innych. Sam mam Sennheisera i jestem bardziej niż zadowolony, a dj-em nie jestem.
thek
Mam znajomego DJ-a i on tylko w tej firmie gustuje smile.gif Szkoda, że nie napisano wiele o samych nausznikach z racji tego, że to one w głośnym lokalu dla DJ-a są ważne, gdyż oddzielają od dźwięku otoczenia i pozwalają na miksowaniu muzyki skupić. Ogólnie parametry techniczne są dobre, ale osobiście zobaczyłbym charakterystykę częstotliwościową tych słuchawek, bo sam zakres nie mówi wiele. Początek na 12Hz jest dobry, koniec na 38kHz znacząco wykracza poza możliwości ludzkiego słuchu (rzadko kto słyszy powyżej 25kHz), ale to wykres logarytmiczny charakterystyki pokazałby dokładnie czy pasmo jest OK. Po firmie mogę mniemać, że tak. Zastosowanie magnesów neodymowych (to ten tajemniczy NdFe) na pewno jest dobrym rozwiązaniem, bo zapewniają one lepszy dźwięk od zwykłych. Niski poziom zniekształceń harmonicznych dobrze świadczy o nich. Wysokie SPL to taki nieco półśrodek. Dobrze wróży, ale ogólny poziom głośności, zależny jest nie tylko od niego. Ogólnie opis nastraja pozytywie do nich. Ja bym jednak chętniej wziął je sam na uszy i przetestowal na kilku gatunkach muzycznych ze szczególnym uwzględnieniem muzyki, którą masz zamiar miksować. W sklepach muzycznych z reguły jest kącik, gdzie można sprzęt testować, więc wybrałbym się na odsłuch, jeśli masz możliwość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.