Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczna lista dropdown -ów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jacek.s
Witam!
Potrzbuję stworzyć listę dropdown-ów umożliwiających dostęp do kategorii ,
na zasadzie :
1. widoczny jest tylko jeden dropdown (kategorie główne)
2. po wybraniu z niego kategorii pojawia się następny z podkategoriami kategorii wybranej w poprzenim dropdownie i tak aż do momentu wybrania kategorii docelowej.

Próbowałem na zasadzie generowania formularza dla każdego dropdowna z opcją onChange(... ).submit() w pętli ale całość jakoś nie chce hulać :/

Kategorie mam już probrane z bazy w postaci tablicy asocjacyjnej.

Jeśli ktoś ma pomysł jak to ugryźć piszcie

Methestel
Wybierz sobie coś z tego:
http://www.noupe.com/css/multilevel-drop-d...-tutorials.html

W razie pytań, pytaj smile.gif
tehaha
wydaje mi się, że jemu chodzi o listę formularza czyli <select> , gdzie jedna kolejna lista generowana jest na podstawie dokonanego wyboru w pierwszej liście, czy tak?
grzemach
kolego, takie rzeczy to tylko z AJAXem.

na upartego można bez, ale bez JS się i tak nie obejdzie. a bez jak zrobić? tworzysz wszystkie, dajesz im display: hiden, i później na podstawie wybranego elementu zmieniasz display na block... ale to rozwiązanie jest nie najlepsze bym powiedział...
Pilsener
Można też zrobić formularz wieloetapowy i takie rozwiązanie ja polecam, po wybraniu jednego selecta strona się przeładowuje i formularz także, a dane z poprzednich etapów gromadzimy w formularzu używając pól typu hidden.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.