o to mój skrypt z zapewne banalnym problemem.. niestety nie dla mnie..
<style type="text/css"> #x-a1 { font-family: "Lucida Sans Unicode", "Lucida Grande", Sans-Serif; font-size: 11px; text-align: center; border-collapse: collapse; border: 1px solid black; background: silver; } #x-a1 th { font: bold 10px “Trebuchet MS”, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; border-top: 0; font: bold; } #x-a1 td { border-right: 1px solid black; border-bottom: 1px solid black; background: #FFFFFF; color: black; } #x-a1 tbody tr:hover td { background: #FFFFFF; } </style> <center> <table id="x-a1"> <tr> <th scope="col">X:</th> <th scope="col">Y:</th> <th scope="col">Z:</th> </tr><br> <tbody> <?php $query = "SELECT * FROM db_test"; for ($j=0; $j<$num_rows; $j++) { } ?>
W efekcie dostaję tabele w której chciałbym po wybranym wierszu - np. drugim zrobić odstęp (coś w rodzaju </table> i ponownie <table>) ale tak aby kolejny element znowu był już w tabeli.
Nie wiem czy to poniżej wystarczająco to zobrazuje: (dane z jednego select w skrypcie)
Lp, Nagłówek 1, Nagłówek 2, Nagłówek 3
1, 1, 2, 3
2, 4, 5, 6
3, 7, 8, 9
Koniec tabeli
Odstęp czy też puste pole...
Nowa tabela
Lp, Nagłówek 1, Nagłówek 2, Nagłówek 3
4, 1, 2, 3
5, 4, 5, 6
6, 7, 8, 9
Niestety nie mam pomysłu jak to zrobić.. tzn pomysł mam.. ale umiejętności już trochę mniej. Domyślam się, że przy użyciu DIV i zabawą na pętli..
Może ktoś pomóc ewentualnie pokazać na przykładowym skrypcie lub zmodyfikować mój?
Z góry dzięki.